Истинският вярващ винаги уважава...

Той е мюсюлманин, който възстановява християнски...

Меги Димчева с премиера на Чудесата в...

„Чудесата в нас“ ще се случат на 6 юни, 19:00 ч., в...

Самоизгасващи цигари от днес в целия ЕС

отпечатай новината

17.11.2011 12:30 | Видян 962 пъти

Самоизгасващи цигари от днес в целия ЕС

От 17 ноември 2011 г. всички цигари, продавани в Европейския съюз, ще трябва да са с „намалена способност на горене“. Разпоредбата е на Европейската комисия и целта ѝ е да бъде намален броят на пожарите пожарите с фатален край, причинени от неизгасена цигара.

Според проверка на „Дневник“ в началото на октомври в магазините в България вече можеха да бъдат намерени т.нар. самоизгасващи цигари. В страната за изпълнението на стандарта трябва да следи Комисията за защита на потребителите.

За да изпълнят изискванията на Брюксел, производителите на цигарена хартия внесоха промени в производството си, като прибавиха два пръстена по-плътна хартия на две места по протежение на цигарата. Ако тя бъде оставена без надзор, горящият тютюн ще достигне до един от тези два пръстена и ще угасне от само себе си.

Оставените без надзор запалени цигари са една от най-честите причини за пожарите с фатален край в Европа. Затова и основната цел на новите стандарти е да бъде намален броят на загиналите при пожари, причинени от неизгасени цигари. Според данните на Брюксел чрез стандарта „намалена способност на горене“ жертвите могат да са с 40% по-малко.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !