Велико Минков е биологичен баща на...

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Славова...

Местят Мона Лиза, била...

Най-известната картина в целия свят – Мона Лиза на...

Колко ти гори колата? 10-15 минути...

отпечатай новината

16.12.2011 12:00 | Видян 1703 пъти

Колко ти гори колата? 10-15 минути...

„Колко ти гори колата? 10-15 минути...“, с тоя мрачен хумор се поздравяват вече шофьорите в София, след като в рамките на няма и 2 месеца неизвестният Огнен човек подпали почти 50 автомобила в града-държава. 

Коледното настроение явно е обхванало маниака, който украсява столицата с факли на 4 колела всяка нощ. С наближаването на празниците атаките му стават все по-нагли  и вече няма сутрин, в която София да се събуди без мирис на бензин, сажди и вой на пожарни. Мистерията продължава да се заплита от ден на ден. Изглежда, че неизвестният си прави гаргара с ченгетата, дето се вика – играе си на стражари и апаши.
Онази нощ за втори път той се изгаври с полицаите, като подпали още един автомобил под носа им. Още 3 автомобила бяха изпепелени в столичните квартали Люлин и Дружба.

Първият сигнал е получен малко преди полунощ. Роувър е бил опожарен пред 211 блок в Люлин. На броени метри от колата е имало патрулка на СДВР. Полицаят е успял да загаси част от пламъците с пожарогасител. Междувременно обаче подпалвачът се измъкнал, без да бъде забелязан. Минути по-късно от другата страна на блока пламнала друга кола. BMW-то е запалено по класическия начин - с бутилка със запалителна течност (т.нар. Коктейл Молотов). Почеркът на изпълнение е познатият досега.
Около 3 ч. през нощта в квартал Дружба пламнал джип Исузу. Това е станало на неохраняем паркинг пред блок 35. Oт огъня джипът е изгорял напълно.

До момента в полицията са задържани общо четирима души, заподозрени за палежите. Една от най-актуалните версии за случващото се в София се оказаха застрахователните измами. Именно тази версия, публикувана във вчерашния брой на 19' с риторичното заглавие Застрахователите ли палят колите на хората?, събра само до обяд над 1000 посещения в едноименния сайт.   
Преди 3 дни стана ясно, че приходите от Автокаско са спаднали с 42 млн. лв. На фона на тази информация изглежда, че не е случайност фактът, че по-голямата част от запалените автомобили не са били застраховани от собствениците. Цялата картинка започва да прилича на едно жестоко предупреждение към гражданите и подсещане да не забравят да се страхуват за собствеността си.

Междувременно и други вандали взеха пример от столичния подпалвач и започнаха да изпепеляват коли в останалите градове на България. В Стара Загора също имаше 2 жертви на огнената атака. Втората подпалена кола пламна в същата нощ, когато бе и първата гавра със СДВР на маниака в столицата.
Подпалвачите от другите градове обаче решиха да променят обектите на набезите си. Миналата нощ фризьорски салон в Бургас и магазин за дрехи в Поморие бяха запалени. Вандалите са изгорили първия обект около 00,15 часа. Огънят е потушен от близки на собственичката. Установено е, че в салона е проникнато с подбран или подправен ключ, като по пода и столовете в салона е открита разлята гъста кафеникава течност. От пожара напълно е изгорял диван и са нанесени материални щети по стените и тавана на фризьорския салон.

Още един пожар миналата нощ в Поморие вдигна на крака полицаи и огнеборци от Бургас. Около 03,00 часа в Районно управление Полиция в града е подаден сигнал за горящ магазин за дрехи, разположен на ул. Княз Борис I в града.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !