Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Разтоварват гориво за милиони без митничар на русенското пристанище

отпечатай новината

16.12.2011 11:45 | Видян 1897 пъти

Разтоварват гориво за милиони без митничар на русенското пристанище

Шокиращо разкритие направи Валя Ахчиева от БНТ. В нейното предаване Открито в сряда вечер се видя как се разтоварва гориво за милиони, докато най-близкият митничар е на 1 километър. При това чудото, при уж затегнатия отвсякъде контрол на агенция Митници, се извършва точно в града на техния шеф Ваньо Танов, дето уж е борец №1 срещу контрабандата.

Ахчиева излови, че нарушителите дори не си правят труда да са ОК по документи. Тя даде за пример танкер, който официално акостира на пристанището в Русе на 22 октомври и отплава на 24 октомври. Само че, както е отплавал, според дневника на порта, се разтоварва от 3 ноември. Според свидетели корабът просто е преместен от понтон номер 7 на понтон номер 6. Тази работа обаче кой знае защо не е отразена, макар да бе призната от ръководителите на самото пристанище.

При това и в двата случая липсва митничар. Естествено, липсват и съоръженията за много милиони, които се искат и се монтират по другите ни брегове – примерно на бургаското петролно пристанище. Излиза, че в едни случаи Танов е готов да изправи България на ръба на катастрофа с горивата от инат, а в други не му мига окото за очебийни нередности.

По подобен начин се разтоварват хиляди тонове горива и зърно. Никой не знае как влизат и как излизат от България, още повече, когато липсва директен митнически контрол.Обърнахме се към Агенция Митници.Оттам мълчат.

Ние питаме – драги господин Танов, вие принципно ли гоните възможностите за контрабанда или участвате в наказателни акции на принципа създаване на проблем, за да бъде после решен? Да не би случайно да нямате представа както вие, така и вашите служители какво се случва на русенското пристанище? По какви причини точно във вашия град липсва всякакъв митнически контрол? Колко милиона лева изгуби държавата от това?

И още нещо – Ахчиева разкри, че на километър 503 в Дунав функционира не от вчера бензиностнация, на която нелегално се зарежда гориво, което после се внася у нас. Сигурно и това не знаете. А ако го знаете – защо не сте предприели мерки?! ОЛАФ вече работи по случая, а България за пореден път дава основание да се съмняват в нейната готовност за Шенген! Освен далаверата и срама за държавата, благодарение на бездействието на Агенция Митници съществува и голям риск от замърсяване на реката, при това близо до уникалния резерват – езерото Сребърна, което е част от Световното наследство на ЮНЕСКО. 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !