Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Туристическият бранш доволен от забраната за пушене

отпечатай новината

21.12.2011 17:20 | Видян 1504 пъти | Гласували 1

Туристическият бранш доволен от забраната за пушене

Туристическият бранш е доволен от предложението на министрите да се забрани пушенето на обществени места след 1 юни 2012 г. Според Ирена Георгиева, председател на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА), туристическата индустрия не само няма да претърпи сериозни сътресения, но и е много вероятно да спечели, тъй като страната ни ще стане по-привлекателна за семеен туризъм.

По думите на Байко Байков от ръководството на АБТТА страната ни е предпочитана дестинация от европейски младежи, които идват да се забавляват, да консумират алкохол и да се възползват от частичната забрана за пушене на обществени места. Той изрази надежда, че тази ситуация ще се промени през следващата година и заради това АБТТА подкрепя предложението на правителството за въвеждането на пълна забрана.

Байков посочи, че непушачите в Европа са близо 70%, а 84 на сто от европейците подкрепят пълната забрана на тютюнопушенето на публични места. В страни с традиционно развит туризъм като Испания, Италия и Франция тя вече е въведена с поредица от мерки, започнали през 2006 г., припомни той.

Притесненията на някои ресторантьори и собственици на нощни клубове, че пълната забрана на тютюнопушенето ще навреди на бизнеса им са неоснователни, коментира още Георгиева. По думите й доброкачествените храни и напитки, професионалното поведение и перфектното обслужване са много по-сигурно средство за привличане на клиенти и излизане на българския туризъм от икономическата криза.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !