Най-татуираната българка лъсна чисто...

Над 100 картини е нашарила по цялото си тяло брокерката...

Майк Тайсън срещу Джейк Пол е обявен...

Предстоящата боксова среща между живата легенда на...

200 лева глоба за куче без СРС

отпечатай новината

03.01.2012 11:30 | Видян 1428 пъти

200 лева глоба за куче без СРС

Столичната община започна новата година с предприемането на строги мерки за разрешаване на проблема с кучетата в града. От 1-и януари всеки четириног любимец трябва да бъде с имплантиран чип. Проверките за регистрацията на питомците започват от днес. Много от столичните кучета отдавна вече лаят из парковете с поставен чип зад ухото. Повечето стопани обаче все още не са се сдобили със задължителните устройства. Този вид маркиране се въвежда с цел уточняване на броя на питомците в столицата. На четириногите може да бъде поставен чип във всеки ветеринарен кабинет. Услугата струва 40-50 лв.

От общината изразяват надежда, че това изискване ще накара повече стопани да регистрират домашните си любимци. Глобата за нередовните собственици е между 50 и 200 лева.
Инспектори, които ще следят дали изискването се спазва, ще плъзнат от днес из парковете и градинките. Те ще дебнат нередовните собственици и със специални устройства ще установяват дали домашните им любимци имат чип.

Най-честата причина собствените да пропуснат да регистрират кучетата си е за да се измъкнат от данъкът за отглеждане на любимци. Той е в размер на 24 лв. за година, но сега се плаща само от около 4000 души. По неофициални данни кучета са близо 200 000.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !