И ДА, И НЕ! Льо Солей: палачинки, но...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

И ДА, И НЕ! Селест: нещо френско,...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

Джордж Клуни грабна „Златен глобус”

отпечатай новината

16.01.2012 11:45 | Видян 2455 пъти

Джордж Клуни грабна „Златен глобус”

Потомците“ (The Descendants) и „Артистът“ (The Artist) са филмите на годината според Асоциацията на чуждестранните кореспонденти в Холивуд (goldenglobes.org).

Церемонията по връчването на престижните отличия се състоя тази нощ за 69-и път.

В „Потомците“ Джордж Клуни, който заслужи наградата за най-добра мъжка роля в драма, е мъж, преосмислящ живота си и изграждащ наново отношенията с дъщерите си, след като загубва съпругата си в катастрофа.

Още в първите си срещи със зрителите филмът на режисьора Александър Пейн („Относно Шмид“, 2002, „Отбивки“, 2004) има изключителен успех, а в анкетата на филмовата енциклопедия imdb.com получава рядко достиганата оценка 8,0 от 10 възможни. Премиерата му в САЩ беше в началото на декември.

„Артистът“ на френския режисьор Мишел Азанавичус е чернобял филм, който вече близо година събира овациите на зрители и критици. Като използва очарователно стила и похватите на нямото кино, той разказва за залеза на актьор и за възхода на влюбена в него актриса в края на 20-те години на миналия век, когато се появяват първите звукови филми.

Жан Дюжарден получи наградата за мъжка роля в комедия или музикален филм, след като бе отличен и на 64-ия фестивал в Кан през май миналата година.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !