И ДА, И НЕ! Льо Солей: палачинки, но...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

И ДА, И НЕ! Селест: нещо френско,...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

Танц на пилон за перфектна фигура

отпечатай новината

17.01.2012 12:15 | Видян 3296 пъти

Танц на пилон за перфектна фигура

Танците на кол, или както е по – изискано да се казва – на пилон, се приемат като ЕРОТИЧНО предизвикателство, характерно за определени клубове с малко осветление и много възбудени мъже.


Новата мода обаче диктува съвсем друго. Спортни зали се оборудват усилено, за да побират хилядите желаещи да практикуват танци на кол.

Само че не, за да заработват някой лев, а само за удоволствие.В Съединените американски щати, освен като танци по нощните заведения, това все по-често се прилага като метод за поддържане на добра физическа форма. И поради колосалния и при това

нарастващ интерес към тези занимания

все по-сериозно се говори да се утвърди и като олимпийски спорт. Ако не за игрите в Рио през 2016 г., то за следващите – в не чак толкова далечната 2020 г., чийто домакин е още неизвестен.

В началото танцът на пилон е започнал да се развива в спортните зали като разновидност на степ-аеробиката преди около 10 години. Тези занимания са се наричали „фитнес на пилон”, което да отличава спорта от еротичния смисъл, който биха вложили непросветените.

За съвсем кратко време, в САЩ бяха създадени около 500 клубa по фитнес на пилон. Големият интерес може би се отдава на факта, че в този спорт връзката между упражненията и еротичните движения е много тясна.

Спортът „фитнес на пилон” няма възрастови ограничения

С него се занимават жени от 14 до 72 години, посочва Клер Грифин от списание Вертикално изкуство и фитнес. Тя добавя, че преимуществата на този сравнително нов спорт са разнообразните упражнения, които не се повтарят и не омръзват.

От сформираната Асоциация по фитнес на пилон споделят, че този спорт не е предназначен само за жени. Той се практикува в над 50 страни. Дори е подадена петиция, с която да се включи фитнесът на пилон в списъка с олимпийските спортове.

Сред практикуващите този спорт се носи мнението, че няма нищо по-добро от съчетаването на техническите и еротичните прийоми, затова и ще се възползват от новите знания и умения.

В Лондон в момента се практикува

от хиляди. Мъже също са подвластни на манията по танците край кола. Според инструкторите той стяга и поддържа хармонична фигура, защото кара да работят всички мускулни групи на тялото и да правят естествени движения, което няма как да се получи при традиционния бодибилдинг под железа или с еднообразно тичане на пътека или набиране на педали с велоергометър.

Освен спорт, в Англия много популярно става и доброволното танцуване за забава в кръчмите. Много от тях вече са снабдени с колци, без да са еротични барове.

Там желаещите и понапили се младежи праскат смешни танци, които карат всички да се веселят. Някои заведения дават и специални награди на най-активните.

Изместваме караокето като забавление за масите,

обясняват пред Супер 19’ практикуващи авангардната спортна и танцова дисциплина. Според тях тя гори калории повече от доста други активности и идеално пасва на артистичните натури.

Даже реномираната телевизия Евронюз

тези дни пусна специален репортаж от един спортен клуб за танци на пилон в Париж, където е базирана. Франсетата са поредните запалени почитатели на оригиналната дисциплина.

Сред интервюираните попаднаха и дами, и господа, които с усмивки на лицата обясняваха колко прекрасен ефект има върху фигурите и самочувствието им практикуването на интересната форма на спортно забавление.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !