Коя трябва да е модел за подражание:...

Вляво: американският модел Кендъл Дженър по бански,...

Знам кой уби Тупак: Боксьорът Райън...

Миналият месец звездата на американския бокс Райън...

G точка може и да не съществува

отпечатай новината

20.01.2012 15:45 | Видян 2324 пъти

G точка може и да не съществува

Това е въпросът, който тревожеше двойките в продължение на десетилетия. А днес учените твърдят, че в крайна сметка подобно нещо като "G точка" може и да не съществува.

Сексуалният проблем за нервния геналий в женското влагалище, за който се предполага, че гарантира оргазъм при стимулация, възникна за първи път в западната медицина през 50-те години на миналия век.

Древните творби на сексуална тематика, включително свещената "Кама Сутра", също подкрепяха твърденията, че подобна зона съществува.

Те описват областта като чувствителна повърхнина във вагината, която индуцира върховно удоволствие.

Но за голямо съжаление на сексуалните любители, според проучване, публикувано в "Джърнал ъф секшуъл медисин", ерогенната зона всъщност не съществува.

Екип от изследователи в Кънектикът, воден от д-р Амикай Килчевски, проучил близо 100 научни труда по темата от последните 60 години.

Разглеждайки всички материали, екипът заключил, че няма нито едно доказателство за съществуването на мистичната G точка. Според него, най-солидният аргумент за присъствието на зоната, е меко казано анекдотичен.

"Не успяхме да намерим солидни и последователни доказателства за съществуването на анатомична област, свързана с прочутата G точка. Много вероятно е подобна зона да не съществува. Меко казано анекдотичните свидетелски показания за откриването на високочувствителната зона изискват по-подробни изследвания, които вероятно няма да доведат до положителни резултати", констатира екипът.

Източник: dir.bg

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !