Малкович с кастинг в Народния театър

Приключи кастингът на режисьора Джон Малкович за избор...

Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

117-о място за София по качество на живот, а Бойко се крие

отпечатай новината

12.06.2008 12:33 | Видян 5572 пъти | Гласували 1

117-о място за София по качество на живот, а Бойко се крие

117-о място заема българската столица София в ежегодната световна класация по качество на живота. Градът ни се смъква спрямо миналата година. Чудно ли е, че е най-ниско поставеният от Европейския съюз? Според мен – никак!


Вторият критерий на класацията на Мърсър се отнася за сигурността на хората, живеещи в градовете от подреждането. И в това отношение София е номер 117 и е оставачът на ЕС. Нищо че я ръководи човек, който не пропуска да сипе комплименти за самия себе си колко много се е борил с престъпността.
Кой е начело? Цюрих, Женева, Виена и Ванкувър. Кой е последен? Естествено, че Багдад.
Чудите се защо българските медии се правят, че не са забелязали подреждането и ако са го поставили някъде в новините, то е на някаква задна и малко четена страница като 33-а в 24 часа например? Защо не вземат да питат СуперБойко не го ли е поне малко срам от подобна статистика и смята ли най-накрая да се хване да реши поне един от проблемите на града?


И аз се чудя честно казано, макар че изглежда като медиите да ги е страх или да са стимулирани да го позамитат такива неприятни вести.
В същия ден имаше интересна изцепка по стоящата близо до президента бТВ. Само на пръв поглед темата няма нищо общо с казаното по-горе...
Иван Гранитски предрече в ефира не само, че софийския кмет Бойко Борисов ще става премиер, а и че по примера на Путин и Медведев, двамата с Първанката после щели да се менкат: Генерала щял да седне в президентското кресло, а перничанина – в това на министър - председател.


Една прогноза, която ние направихме преди месеци и която толкова близък човек до Г. С. Първанов явно потвърждава. Нищо че тогава и той като Гоце твърдеше, че са пълни глупости приказките за “путинизация”.

автор: Борис Ангелов

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !