Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Хакери плашат българските власти

отпечатай новината

14.02.2012 14:00 | Видян 1440 пъти

Хакери плашат българските власти

Хакерската група "Анонимните", която  преди броени дни срина сайта на ЦРУ се закани на властите в България във връзка със споразумението за борба с фалшифицирането ACTA, информира Нюз.бг. Във видеопослание, разпространено в интернет, се казва, че договорът не може да бъде подписан с резерви. Припомняме, че малко след като спорното споразумение разбуни духовете у нас, премиерът Борисов събра на среща депутати, интернет доставчици, както и неправителствени организации от IT сектора. След нея бе уверено, че при ратифицирането на това споразумение страната ни ще има резерви и ще се прилага сега действащото българско законодателство.

ACTA е международно споразумение, основано на международното право. Страните, подписали договора, се задължават да въведат единни стандарти в борбата срещу пиратските копия на продуктите, изтъкват от организацията. От там допълват, че подписването на договора от България ще доведе до нарушаване на човешките права и ще представлява нарушение на Конституцията. В тази връзка анонимните цитират различни части от българската конституция, които гарантират гражданските права, особено чл. 1 ал.2, който гласи „Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция."

Обръщайки се към властите у нас, Anonymous подчертават: Вие знаехте за предстоящите протести, но въпреки това се опитахте да хвърлите прах в очите на хората. Опитвате се и да манипулирате чрез изпробвани психологически методи. Когато някой нарушава конституцията на България, той бива наказан от вас. А кой ще съди вас самите, когато вие я нарушите, питат анонимните и допълват - вие вървите срещу собствените си закони. Търсите единствено собствената си изгода и сте заслепени от неизмерима алчност, пишат те.

Anonymous изтъкват, че дори и след протеста на 12 февруари правителството не се е вслушало в гласа на народа. Трябва да знаете, че ако не се откажете от АCTA, ние ще ви принудим да го направите - по един или друг начин, заканват се хакерите. На 12. 02. 2012 г. протестите бяха мирни. Няма да има повече протести. Следващата стъпка ще бъде съвсем различна. Ако продължите да се подигравате с хората в България ще ви се наложи да видите тези стъпки, но сме сигурни, че те няма да ви се харесат, предупреждават още хакерите. Не се замесвайте с нас, следвайте законите си и се откажете изцяло от ACTA. Даваме ви шанс да се откажете по мирен начин от ACTA, като обявите решението си с официално становище. Нашият съвет е - не пропускайте този важен шанс и не изпускайте късмета си, завършва посланието на групата.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !