Модната марка U.S. Polo Assn. -...

Със своите аксесоари, мода и обувки модната марка...

Слави Трифонов се оженил тайно за...

Изключително любопитна дописка пусна „Уикенд“, макар че...

Цюрих №1 по скъпотия в света

отпечатай новината

15.02.2012 09:15 | Видян 1261 пъти

Цюрих №1 по скъпотия в света

Родният на българския композитор Панчо Владигеров, Цюрих, се оказа най-скъпият град в света. Популярният като Банкерската столица швейцарски град измести Токио от първото място, показва проучването Стандартът на живота в света, осъществено от Economist Intelligence Unit.
Страната на шоколада, сиренето и джобните ножчета си спечели славата на сигурно място за инвеститорите, които изтеглят парите си от страните от еврозоната. Така изстреля Цюрих от 5-ата позиция през 2011-а до върха на класацията тази година, а Женева остана на 3-о място. В топ 10 попадат още Осака, Осло, Париж, Сидни, Мелбърн, Сингапур и Франкфурт.

5 австралийски града намират място в топ 20, сочи още изследването. „Валутните курсове оказаха най-голямо влияние върху стандарта на живот в Австралия, като стойността на австралийския долар спрямо американския долар се удвои за едно десетилетие“, заяви авторът на изследването Джон Копстейк.
Канадският град Ванкувър изпревари щатските градове и е най-скъпият в Северна Америка - на 37-о място в света. Лос Анджелис е най-скъпият американски град и е на 42-о място в класацията заедно с Шанхай, а Ню Йорк е на 47-о място.

Изследването на 130 града в света сравнява над 400 индивидуални цени на 160 продукта, включително храна, дрехи, транспорт, наеми и частни училища. Азиатските градове се придвижват напред в класацията, като Сингапур се изкачва до 9-о място, а Сеул печели девет позиции и заема 27-о място.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !