Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

5 начина за сваляне на кръвно без хапчета

отпечатай новината

15.02.2012 17:30 | Видян 3770 пъти

5 начина за сваляне на кръвно без хапчета

Хипертониците често контролират кръвното си само с лекарства. Професор Матю Бърг от Колумбийския университет обаче съветва хората да се опитат да нормализират артериалното налягане с по-малко медикаменти, но с промени в начина на живот и прием на натурални средства.

1. Всекидневните половинчасови физически упражнения могат да понижат значително кръвното налягане. Препоръчително е  хората, които водят заседнал начин на живот, да започнат раздвижванията с аеробика.

2. Прекаленият прием на сол повишава кръвното налягане, но калият намалява вредното й действие и хипертониците трябва да употребяват по-голямо количество от този елемент. Богати източници на калий са бананите. 

3. Ефективно средство срещу високото кръвно налягане е намаляването на дневната консумация на сол до по-малко от 1,500 милиграма, най-добре до 600 милиграма. Повечето сол се приема чрез обработените храни, затова се старайте да ядете пресни продукти. Проверявайте съдържанието на сол на етикетите на продуктите.

4. Свалянето на няколко килограма дава много добър резултат за намаляването на кръвното налягане. Излишното тегло принуждава сърцето да работи на по-бързи обороти и това пренапрягане може да доведе до хипертония. Отслабването облекчава натоварването на сърдечносъдовата система.

5. Кафето има полезни качества, но понякога може да причини внезапно покачване на кръвното налягане, дори и при хора, които не страдат от хипертония.

Ако имате високо кръвно налягане, ограничете приема на кафе до 2 чаши на ден. Може да проверите дали налягането ви се влияе от кофеина като си го премерите преди да пиете кафе и половин час след това. Повишени стойностите с от 5 до 10 пункта означава, че сте чувствителни към кофеин.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !