Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Умни камери пенсионират катаджиите

отпечатай новината

01.03.2012 17:30 | Видян 1273 пъти

Умни камери пенсионират катаджиите

Умни камери ще дебнат за нарушители на изходите на София. Това нововъведение ще спести труда на много униформени служители.

Полицаите в контролно-пропусквателните пунктове ще бъдат премахнати от изходите на столицата, съобщи комисар Алекси Стратиев.

Служителите ще бъдат заменени от умни камери, които ще дебнат трафика. Също така на изходите ще бъдат монтирани устройства, които ще следят скоростта в определени участъци от пътя.

“Идеята е от едната камера до другата автомобилът да се движи с разрешената скорост за съответния пътен участък. Ако се движи с по-голяма скорост, по-бързо ще мине през втората камера, която ще фиксира нарушението.

Става въпрос за отношението разстояние-време”, коментира комисар Стартиев. Той добави също така, че пътните полицаи разполагат с 24 мобилни камери.

“Те дават същото качество на изображение като стационарната. Просто се монтират в служебен автомобил. Това е много удобно за екипите на охранителна полиция, защото те могат да сменят местоположението си”, уточни Стратиев.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !