Наивност, уродливост и прикритост с...

Най-големият дефект на реорганизацията на движението...

Общински кмет бие гражданин...

Общински кмет е пребил гражданин във владения от него...

За Софи и “османското присъствие”

отпечатай новината

05.03.2012 09:26 | Видян 3201 пъти | Гласували 2

За Софи и “османското присъствие”

Една добра и една ЛОША новина за т.нар. български етнически модел излязоха през последните дни. Започваме с лошата, понеже е по-важна. По време на официалната държавна заря за 3 март – националния празник на България, рапортуващите командири споменаваха “османско владичество”.
Чудим се в коя ли протоколна тиква е хрумнало това убийствено подменяне на истината.

Достатъчно е само да дадем думата по въпроса на дядо Вазов – все пак свидетел на онзи исторически период. Той го нарича “онези дни мрачни, що робство се викат”. Ние хора с достойнство ли сме или мекотели, че да назоваваме този ужасяващ геноцид “владичество”?! И то месец, след като родният парламент се посрами с декларация, в която нарече Възродителния процес “етническо прочистване”, а не призна арменския геноцид на Турция. Срам и позор!

Но не е учудващо, след като медиите цял ден говориха за Освобождението, пропускайки от какво. Само Волен Сидеров на своя митинг и президентът Плевнелиев, макар и с половин гласец, все пак споменаха робството.

Тази концепция за безродност, на която сме свидетели, е желаният резултат от американското промиване на историята отпреди 20 години, когато учебниците се пренаписваха по поръка на фондацията на щатския милиардер Сорос. Апропо, нейни възпитаници и работници в различни периоди от кариерите си са външният и образователният ни министър. Не ги е срам!

Все пак имаме и добра новина. Това е изборът на подкрепената предварително от Супер 19’ Софи Маринова за участничка в Евровизия. Фактът, че една ромка или както си казва самата певица “циганка”, ще представя страната, говори добре за всички ни. Преодоляването на комплекса за малоценност, маскиран като ксенофобия, поне веднъж проработи. А циганите получават модел, че ако човек се труди, може да се интегрира.

Така оставаме с пожеланието за по-добри новини до другия понеделник! 

автор: Борис Ангелов

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !