Не пуснаха Устата да снима на Радецки

Само за ден песента ,,Jackpot-a или БОТЕВ‘‘ предизвика...

Попътен вятър: Фото на деня

Попътен вятър: Фото на деня

Пловдив кандидатства за Европейска столица на културата

отпечатай новината

06.03.2012 12:15 | Видян 1138 пъти

Пловдив кандидатства за Европейска столица на културата

Програмата на фондация “Музикална младеж” бе представена в клуб “Будоар” в Пловдив. Акцент бе поставен и върху подкрепата на кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата 2019.

Управителят на вестник "Строителство имоти"  Мария Димитрова връчи специален плакет на Стефан Стоянов, заместник-кмет на община Пловдив по култура, туризъм, образование, иновации, развитие и европейски политика, който благодари за страхотната инициатива и обеща в кратък период община Пловдив да се възползва от подаръка.

"Като най-дълголетната специализирана медия в строителния бранш вестник "Строителство имоти" винаги е бил съпричастен към съхраняването и популяризирането на културното наследство и на обектите, носители на историческа памет. Запазването на архитектурните ценности, тяхната реставрация и непрекъснатата грижа за поддръжката им са единственото възможно цивилизовано отношение към завещаното ни от нашите предци. Пловдив е сред градовете с най-многобройно и значимо историческо наследство, с уникални културни пространства и археологически находки, с неповторими сгради - паметници на културата. За да спечелим благородната надпревара за европейска столица на културата, трябва да направим всичко възможно да възродим хубостта и неповторимия облик на тези сгради, да ги покажем на света в целия им блясък и великолепие", коментира управителят на вестник "Строителство имоти"

В рамките на официалната част д-р Кирил Търпов, председател на управителния съвет на фондацията, връчи на Евелина Здравкова, журналист от вестник “Марица”, плакет за най-много репортажи и за персонален принос в областта на културата.

Арт директорът на фондация “Музикална младеж” Ели Шопова пък награди БНТ - Пловдив, в областта “Телевизионни предавaния” за програми като “Метафора” и “Студио ВУЗ”. Приза получи Ангелина Маринова, програмен директор на медията.

Фондацията е планирала много изненади за ценителите на културата, стана ясно по време на представянето на календара за 2012 година. Проявите започват с фестивала “Лятна музикална академия” - 03.08.2012 г. - 17.08.2012 г. Съвместно с Нели Попова-Коева - директор на Националното училище за музикално и танцово изкуство "Добрин Петков", и много други млади и прохождащи таланти от цяла България. Следва “Есен в стария Пловдив” - 18.09.2012 г. - 01.10.2012 г. Идеята е форумът да намери подкрепа за съвместна работа по организацията на международен фестивал на изкуствата "Есен в Стария Пловдив“, а целта е обмен на култура и изкуство, икономическо развитие и насърчаване на гражданското общество.

Тази година, освен представянето на изпълнения в областта на класическата музика от международни изпълнители, солисти и оркестри от световна величина, ще може да се насладите и на поп и рок концерти, театрални постановки, танцови състави от цяла България, гарантира директорът на фондацията Наско Цанов.

За първи път в България ще бъде представено грандиозно “Fashion City Show” – модни ревюта на множество известни дизайнери и представяне на над 40 модели по най-горещите точки на Пловдив, като идеята е да се привлече вниманието на цялата българска общественост и на чуждестранните гости.

Ще представим едно незабравимо шоу, което ще се случи за първи път, достатъчно атрактивно само по себе си и привличащо вниманието на всеки. Така Пловдив ще се превърне в място на най-голямото модно шоу, представяно някога в България, и незабравим спектакъл, каза г-н Цанов. Основните партньори, с подкрепата на които ще се проведе събитието от областта на модата, са Силвия Васева и Евгени Евтимов, основатели и собственици на ES LINE MODELS

Най-атрактивният проект на фондацията - международният фестивал “CAMERATA”, ще бъде от 28.11.2012 г. до 30.11.2012 г.

Планирани са три концерта в салоните на арт галерия - музей „Филипополис“. Участниците във фестивала са млади, но вече създали голям международен авторитет музиканти. Въпреки изключителната им заетост в национални и международни прояви, все повече изявени външни изпълнители откликват да участват в най–изискания фестивал в България.


Директорът на фондация "Музикална младеж" и благодари на приятелите от Zonta Club Plovdiv за страхотните културни и социални инициативи, FastPrintBooks, на клуб “Будоар” за невероятното гостоприемство, на Супа Бар за страхотните неща, които правят, и г-н Радослав Бузуков - председател на УС на БЕС и собственик на хотел “Laipzig”, за уюта, който създаде на присъстващите на вечерта. Огромна признателност получи за плакетите, сътворени с изключителен талант, и Елена Шопова, която нееднократно е доказвала дизайнерските си умения, заложби и ентусиазъм.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !