Положиха тленните останки на...

Траурната церемония по посрещането на ковчега с тленните...

БНТ представя Панчо Владигеров с...

Тази вечер от 21:00 ч. по БНТ 1 в портретната...

Бразилия vs. Боевски

отпечатай новината

07.03.2012 09:45 | Видян 2705 пъти

Бразилия vs. Боевски

Късно снощи започна делото срещу олимпийският шампион по вдигане на тежести от Сидни 2000 г. Гълъбин Боевски. Той беше арестуван на международното летище в Сао Пауло, Бразилия на 26 октомври миналата година с 9 килограма кокаин в куфарите си.

Защитата на 27-годишния медалист от Кнежа е водена от бразилския му адвокат Леандру Перейра. Тя се базира на показанията на Гълъбин, че е купил куфарите с наркотика, без да знае какво се съдържа в тях. Ако бъде признат за виновен, той може да отнесе до 15 години затвор.

Процесът стартира в районния съд в Гуарульос в новооткритата сграда на федералното съдилище при закрити врата. В него се гледат делата на лицата арестувани на международното летище Кумбика за трафик на наркотични вещества.
Майката на щангиста потвърди слуховете, че той спи на пода в килията си. Двамата поддържали връзка единствено чрез писма. За целия си престои в затвора, който е 180 дни, Боевски не е бил разпитан нито веднъж. Разговарял е само с адвоката си. Според Стела Боевска следствие не се води.

През 2004 година Международната федерация по вдигане на тежести наказва Гълъбин Боевски за фалшифициране на допингови проби с лишаване от състезателни права за 8 години, което сложи край на спортната му кариера. Това обаче беше само началото на неприятните събития. През 2007 година шампионът е избран за общински съветник в Столична община като кандидат на ГЕРБ и посочен за председател на Комисията по младежта и спорта. На следващата година обаче той е принуден да напусне поста, след скандал със сина му. Пол Боевски разигра истинска Руска рулетка със зареден газов пистолет в столичното 18 СОУ.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !