Цар Борис кара теснолинейката за...

Интересен факт е, че първият „шофьор“ на уникалната...

7-те най-велики римски императори в...

1. Октавиан Август Октавиан Август (Август...

Бойко прави Българо-Турски сериал

отпечатай новината

12.03.2012 14:45 | Видян 1997 пъти

Бойко прави Българо-Турски сериал

Българо-турска сапунена опера ще доведе до по-тясно сътрудничество между турските и българските филмови и телевизионни индустрии, съобщава сдружението Film New Europe, чийто партньор е Националният Филмов Център.

Турският режисьор Осман Синав е откупил правата за телевизионно излъчване на новелата на Людмила Филипова "Анатомия на илюзиите"  - любовна история между турски мъж и българска жена.

Някои от снимките ще се проведат в България от продуцентската компания Синеграф Филм Прадакшънс съвместно с български копродуцент.

Очаква се министър-председателят Бойко Борисов да подпише споразумение за сътрудничество с Турция по време на предстоящото му посещение в Анкара на 19 и 20 март, в което ще е отделено специално внимание на сътрудничеството в сферата на копродукциите.

Филмовата и телевизионна индустрия в Турция вижда в този ход полагането на основите на "Балкански Холивуд", тъй като популярността на турските сапунени сериали нарастна неимоверно в Централна и Източна Европа през последните години.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !