Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Златен ритон за студент, спасил 2 живота

отпечатай новината

13.03.2012 09:15 | Видян 1604 пъти

Златен ритон за студент, спасил 2 живота

Достойните българи бяха отличени с награди, връчени на тържествена церемония в София. Премиерът Бойко Борисов лично връчи на Христо Кънчев статуетката Златен ритон. 20-годишният студент получи наградата за подвиг, извършен миналото лято. Той спаси две момичета от удавяне в Созопол, докато другите само гледали.
„Тази награда е и на семейството, и на приятелите, и на преподавателите ми“, каза Христо Кънчев.Той добави, че дори хора, които са му обръщали гръб и са го наранявали, са го направили по-силен. Ицо припомни написаното на сградата на парламента, че Съединението прави силата.

Впечатлен, премиерът Бойко Борисов отправи поздрав и към родителите на това момче и каза, че след време може да поеме и страната.
В номинациите за Достойните българи бяха отличени много герои, сред които хора загубили най-близките си и дарили органите им, с което са спасили други животи.

Специална награда получиха двама души, които с риск за живота си спасяват хора от горящия на магистрала Тракия автобус - Васко Ристевски от Македония, който минута след катастрофата минавал от там.
„По-добре да не бях награден, а никой да не беше изгорял и да нямаше загинали“, каза след церемонията той.
Другият спасител, който беше награден, е Стефан Иванов.

Наградени бяха и хората от село Бисер и мъжете от форум OFF Road България, които занесоха първите хуманитарни помощи при бедствието там.
Отличен бе и третокласникът Александър Йорданов, който намерил портфейл с 2200 лв. и го върнал на собственика.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !