Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

България домакин на Евро 2015

отпечатай новината

21.03.2012 10:00 | Видян 1853 пъти

България домакин на  Евро 2015

Изпълнителният комитет на УЕФА избра България за домакин на европейското първенство за юноши до 17 години през 2015 година. Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов защити успешно кандидатурата на нашата страна пред Изпълкома в Истанбул.

„Получихме много висока оценка за подготвената кандидатура. Мотивирани сме да приемем това предизвикателство, за цяла футболна България и за нас победата е огромна“, коментира Михайлов веднага, след като научи какво е решението на УЕФА.

България успя да се пребори с конкуренцията на Македония, Финландия, Израел, Дания, Естония, Люксембург и Азербайджан. За първи път в своята история Българския Футболен Съюз ще организира турнир от подобен ранг.

Евро 2015 за юноши до 17 години ще е и дебютен шампионат по новата схема на участници във финалния кръг – вместо досегашните осем отбора за надпреварата ще се класират общо 16 участника. Поради тази причина Организационният комитет, подготвил кандидатурата за финалите, посочи два регионални центъра за домакини на турнира. Те са Пловдив и Бургас.

С подкрепата на общините и правителството инфраструктурата в тези два региона ще бъде подобрена значително. Стадионите, на които ще се играе Евро 2015, са осем: „Беркут“ в Брестник, „Берое“ в Стара Загора, пловдивските „Христо Ботев“ и „Лаута“, „Хаджи Димитър“ в Сливен, „Несебър“ в Несебър, „Созопол“ в Созопол и „Лазур“ в Бургас.

Спечеленият шампионат е плод на 4-месечна подготовка от страна на младия и амбициозен екип, който е неизменна част от новата структура на Българския Футболен Съюз. Организационният комитет по подготовката на кандидатурата е оглавяван от заместник-изпълнителния директор Тервел Златев.

В началото на месец април президентът на БФС Борислав Михайлов и Орагнизационният комитет ще дадат и пресконференция, на която ще обявят подробности за спечелената кандидатура, а също така и ще презентират целия проект за домакинството на Евро 2015.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !