НиЛо в страстна целувка с Ники...

Николета Лозанова обича да привлича вниманието върху...

Мечтите стават реалност в премиерния...

Бразилската теленовела, достигнала до 160-милионна...

Раздават Икарите в Народния театър

отпечатай новината

27.03.2012 10:45 | Видян 955 пъти

Раздават Икарите в Народния театър

Тази вечер, на Световния ден на театъра – 27 март, ще бъдат раздадени най-престижните театрални награди у нас – ИКАР 2012 на Съюза на артистите. Церемонията ще бъде в Народния театър „Иван Вазов”, който тази година е под мотото „Награди като за последно”.

Номинирани за драматургичен текст са Георги Тенев и Иван Добчев – със Завръщане във Витенберг, Гергана Димитрова, Здрава Каменова – с Праехидно; Райко Байчев – с Гъдулката гори. За вариететно изкуство ще се борят Артисти Валермо за спектакъла Левитация; Артисти Росиели за спектакъла Коледна магия; Петър Тончев Василев – Паоло за ролята на магьосника Мерлин в спектакъла Камелот.

В категория Златен глас за дублаж ще се състезават Ани Василева за Съмнения; Димитър Иванчев за Долината на вълците; Христина Ибришимова за Забранения плод.
В куклено изкуство ще се борят Деволюция – по идея и режисура на Петър Пашов-младши и Ателие 313; Искам да стана голям по Изабела Дегурска, с режисьор Кирякос Аргиропулос, Държавен куклен театър Бургас, По ръба на небето от Веселка Кунчева и Ина Божидарова, с режисьор Веселка Кунчева, Държавен куклен театър Пловдив.

В категория Майсторско техническо осъществяване номинациите са за Завръщане във Витенберг от Георги Тенев и Иван Добчев, с режисьор Иван Добчев и Театрална работилница Сфумато, По ръба на небето от Веселка Кунчева и Ина Божидарова, режисьор Веселка Кунчева, Държавен куклен театър Пловдив; Ричард III от Уилям Шекспир, режисьор Пламен Марков, Театрално – музикален продуцентски център Варна.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !