Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Цяла Москва търси котката на Медведев

отпечатай новината

28.03.2012 11:15 | Видян 2416 пъти

Цяла Москва търси котката на Медведев

Москва е на крак заради изгубената котка на руския президент Дмитрий Медведев. Одинцовската полиция е включена в издирването изчезналия котарак. Четириногият любимец е от рядката порода „невская маскарадная” и според кинолози цената му е над хиляда долара.

Съпругата на Медведев – Светлана, сама е избрала котарака Доротей от елитния развъдник „Великият ловец” край Москва. Ако той не бъде намерен до неделя, полицията смята да включи и доброволци в издирването, тръбят медиите в Русия.

Котаракът Дорофей (Божи дар) изчезнал преди няколко дни от резиденция Горки. Президентът Дмитрий Медведев попитал сътрудниците си дали са го виждали и оттам се завъртяла операцията по неговото издирване, в което били включени всички служители на местната полиция.

От президентството отказват коментар по случая. Председателят на руското дружество „Велик ловец“ фелинолог Ирина Илминская изключва възможността Дорофей да се отзовал на зова на природата за продължение на рода. Какво ще прави през март навън? Та той е седем годишен и е кастриран, разкрива Ирина Илминская. Според нея Дорофей е бил изплашен и се крие някъде в района. Дмитрий Медведев трябва рано сутрин да излезе и да го повика. Чувайки гласа на господаря си Дорофей ще се успокои и ще се покаже, съветва известната фелиноложка.

Котаракът „влиза в светлините на прожекторите“ в началото на президентския мандат на своя стопанин през 2008 г.. Руските медии тогава обширно отразиха новината, че Дмитрий Медведев има за домашен любимец – котка.

Вярно месеци по-късно той реши да продължи традицията на своя предшественик – Владимир Путин и за няколко месеца Медведев се сдобива с четири кучета.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !