Коя трябва да е модел за подражание:...

Вляво: американският модел Кендъл Дженър по бански,...

Знам кой уби Тупак: Боксьорът Райън...

Миналият месец звездата на американския бокс Райън...

Фолкът се продаде за 2 милиона на властта-СПЕЦПРОЕКТ

отпечатай новината

29.03.2012 16:45 | Видян 9709 пъти | Гласували 1

Фолкът се продаде за 2 милиона на властта-СПЕЦПРОЕКТ

2 МИЛИОНА ЗА ПАЙНЕР ОТ ТРАЙЧО

Фолкът бе издигнат в ранг на държавна ПОЛИТИКА. Видният европеец и космополит Трайчо Трайков или поне министерството на икономиката, енергетиката и туризма е почерпило с максималните възможни евросредства не кого да е, а лично императора на лекия жанр инж. Митко Димитров по програма Конкурентноспособност.

Чалгаджия номер 1 в България Митко Димитров взема чрез една от фирмите си „Пайнер медиа“ ООД 1 918 232 лв., разкриха сензационно колегите от БЛИЦ. Ала босът на фолкаджийките не е сам на коня.
Халваджиян, Димитър Митовски и Иван и Андрей получиха милионите си европейски пари за развитие на частния им бизнес.

Миналата седмица управляващият орган на Оперативна програма „Развитие на конкурентно способността на българската икономика“ обяви окончателния списък с имената на продуцентските фирми, които вземат безвъзмездна помощ от процедурата „Технологична модернизация на малки и средни предприятия“...

Как се прави галимацията?

Човек кандидатства с проект на стойност от 100 000 до 2 милиона лева. А целта трябва да е наел предварително консултант, който да разпише предложението му, така че да не бъде отхвърлено от европейците.

След като се създаде благовиден претекст, започват да се правят и покупки. Обикновено фирмите си набавят техника от приятелски дружества, които са навити да под надпишат нещо отгоре. Майсторлъкът е човек да се помести в 50%, защото половината пари са подарък от Брюксел, което на чиновнически се нарича

не бонус, а грант

Най-много пари – почти 2,5 млн. лв. лапва доставчикът на интерактивни услуги Интерактив медиа сървисис, който осигурява sms–гласуванията на популярни тв игри и предавания и разработва тв лотарии, Call TV продукции и публицистични предавания..

Проверка в Търговския регистър показа, че неизвестната доскоро компания е собственост на продуцента Христо Тучев и ЮМС АД. Тучев обаче е и в Съвета на директорите на ЮМС Интернешънъл, съвместно с Николай Иванов, Теодор Марков, Любен Йовчев и Марио Караконовски.

Продуцентът е и в управата на Макс ченъл АД и на Контравърджант медиа ООД, показват още данните от регистрите. Интерактив медиа сървисиз бе сред кандидатите в първия конкурс за изграждане на двата мултиплекса за разпространение на тв програми през май 2009 г. “Най-богатият и известен бг продуцент Маги Халваджиян гушва 1 073 000 лв.”, пише БЛИЦ.

Една от фирмите на собственика на тв изданията Господари на ефира, Пълна лудница и тем подобни - Глобал филмс е кандидатствала по оперативната програма за покупка на нова снимачна техника. Собственици на фирмата са Халваджиян и Ентреа Кепитъл партнърс АД.

Халваджиян и семейството му притежават и няколко други продуцентски компании. Всички те създават предавания за ефирните телевизии. “Интерес представляват притежателите на тв марката на На кафе, чиято водеща Гала всекидневно тормози зрителите с истеричните си сценки.

Оказа се, че тя се явява и продуцент на предаването си, тъй като е съдружник във фирмата – собственик на продукцията Глобал мегазин ООД”, пише сайтът.

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !