Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Оспорвана надпревара, смях и обрати...

„- 20“ точки в колелото на съдбата и чувал с картофи...

Тийнейджър изобрети хитър звънец срещу крадци

отпечатай новината

30.03.2012 13:00 | Видян 959 пъти | Гласували 1

Тийнейджър изобрети хитър звънец срещу крадци

Един британски тийнейджър на крехката възраст от 13 години изобрети хитър звънец срещу крадци. Простичката, но гениална идея вече го е направила с 250 000 британски лири по-богат. Момчето е Лорънс Руук от Уайтлийф, Съри. Неговото изобретение представлява звънец за входна врата, който набира мобилния телефон на собственика си. Той използва вградена SIM карта.

Десет секунди, след като някой позвъни на вратата ви, звънецът набира джиесема ви. Устройството генерира и известно пращене, така че да създава илюзията за разговор по домофон. С други думи, звънецът относително успешно имитира присъствието ви у дома. Разбира се, това ще ви помогне срещу обир, ако крадецът реши да провери дали сте вкъщи с позвъняване на вратата.

 Лорънс е успял да продаде 20 000 екземпляра от изобретението си на британския телеком Commtel Innovate и финализира сделка за продажбата на още 25 000 броя на необявена компания. Очаква се пазарната цена на интелигентния звънец с името „Smart Bell” да е около 40 британски лири.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !