Истинският вярващ винаги уважава...

Той е мюсюлманин, който възстановява християнски...

Меги Димчева с премиера на Чудесата в...

„Чудесата в нас“ ще се случат на 6 юни, 19:00 ч., в...

Стилиян Петров пее песнички на съотборник

отпечатай новината

03.04.2012 13:00 | Видян 2162 пъти

Стилиян Петров пее песнички на съотборник

Стилиян Петров е научил, че страда от левкемия, след като в Астън Вила били подложени на извънредни сърдечни тестове. Те пък били препоръчани след инцидента с Фабрис Муамба, чийто сърце спря по време на мача на Болтън с Тотнъм. По-късно тъмнокожият халф бе върнат към живота.

“Във вторник, след случилото се с Муамба, експерти пристигнаха на тренировъчното ни игрище и бяхме подложени на сърдечни тестове. Два дни по-късно, получихме резултатите и те коментираха със Стан, че има симптоми на рак. Искаха от него да отиде до болницата за още изследвания, за да бъде потвърдена първоначалната диагноза.

В началото не ни казаха нищо, защото не искаха да ни плашат допълнително, тъй като ни предстоеше мач с Челси. Те му казаха: “Да, това може да е рак, но трябва да минеш още изследвания”. Той не каза нищо, но по-близките му приятели вече знаеха, че има възможност да е болен”, коментира защитникът на Астън Вила Карлос Куеляр.

32-годишният Петров разкрил пред съотборниците си в петък, че започва борбата срещу коварната болест. “Истината е, че бяхме много афектирани от тази много лоша новина за нашия капитан. Никой не го очакваше, изненадахме се, беше истински шок. Миналата седмица все още се притеснявахме за Муамба, което ни бе повлияло физически и психически.

Така че може да си представите, когато един толкова близък човек, с когото делиш една съблекалня в продължение на четири години, научи нещо подобно. Съотборниците ми бяха дълбоко афектирани и много страдаха, но Стилиян ни даде сили. Опита се да ни вдигне, за да спечелим много мачове и да вземем много точки. Той поиска само това от нас”, каза още испанецът.

Куеляр признава, че все още се чуват с Петров по телефона, а храбрият българин вярва, че ще спечели битката. “Той често ми пее песен: “Карлос Куеляр, ти ме правиш щастлив”. Вчера, когато му звъннах, ме изненада. Веднага започна да ми пее тази песен. Това ми дава спокойствие, защото знам, че той ще спечели тази битка. Той е много смел човек, много силен”, гордее се със съотборника си Куеляр.

Астън Вила изпитва трудни моменти във Висшата лига, след като е само на 5 точки от чертата, въпреки това Куеляр е на мнение, че Петров води много по-сериозна битка и по предизвика да я спечели. “Говоря със Стан всеки ден, но той ни носи много сила. Той знае, че ситуацията е трудно, но със сигурност ще спечели – семейството му го изпълва със сили. Първата му цел е жена му и децата му да бъдат щастливи и да се възстанови по-бързо заради тях.

Той е силно момче и със сигурност ще избута трудностите. Освен това е много решителен и знае, че ще даде кураж на много други хора, които страдат от същата болест. Понякога хората ни смятат за богове, но ние не сме недосегаеми, съвсем нормални хора сме. Имаме същите слабости като всички останали”.

Петров се просълзи на посрещането от феновете по време на домакинството на Астън Вила на Челси. “Той получи безспорно съобщение за подкрепата от всички хора. Стан винаги е бил усмихнат и иска да продължи да се смее”, завърши Куеляр.

снимка:avfc.co.uk

източник:Всеки ден

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !