Новият албум на Бионсе е тук

Албумът на Бионсе е тук. Нейният нов по-дългосвирещ...

Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

Кубрат Пулев за Пекин и Андреа

отпечатай новината

25.06.2008 15:25 | Видян 110101 пъти | Гласували 7

Кубрат Пулев за Пекин и Андреа

СЛАВА започва поредица, посветена на Олимпийските игри в Пекин. Ще ви представим българските герои в спортния спектакъл.
Кубрат Пулев е един от двамата боксьори (другият е Борис Георгиев), които си осигуриха квоти за участие. Кобрата се готви сериозно и е уверен в силите си. Освен в спортните среди, той е доста популярен и в светските, защото е гадже на фолкдивата Андреа.

Как върви подготовката за Пекин?
Тренирам яко. Имах проблем с контузия. Пръстът ми беше счупен. Беше доста неприятно, но вече всичко е наред. Почнах да удрям. Трудно намирам спаринг – партньори, но като цяло не се оплаквам. Все пак отивам на Олимпиада. Нещо, което за много спортисти се случва веднъж в живота.

Какви са шансовете на България за медали?
Надявам се, че ще успеем. Ако може два - три златни медала да вземем, ще е супер. Ама трудно ще стане. Не са големи шансовете. По-малки са от друг път. Защото у нас вече въобще не се държи на спорта. Той не е лицето на държавата, както би трябвало да бъде. Оставен е да се развива на самотек. А това е много жалко. Страната ни е малка, не е толкова трудно да се осигурят условия на спортистите. Но явно на никого не му пука. И талантите се похабяват заради лоша организация и интриги. Като цяло – заради глупости.

В бокса има ли ги тези неща?
Има ги, разбира се. Винаги съм бил откровен на тази тема. И сега ще кажа, че не всичко е цветя и рози. Интересите властват. А аз трудно търпя такива неща.

Хрумвало ли Ви е да се откажете?
Мислил съм си го. Но никога не съм го искал. Защото имам нужния кураж, за да продължа. Дори и когато нямах медали, имах желание да се трудя. Въпреки че бях с ясното съзнание, че ще има спънки от всякакъв род.

Готов ли сте за злато в Пекин?
Ако не бях, изобщо нямаше да ходя. Конкуренцията е здрава, но не ме е страх.

А има ли опасност съдиите да ни порежат, както неведнъж се е случвало?
Нас – българите, не ни обичат много. А и сме малко. Лесно е да ни резнат крилцата. Ето в бокса сме двама. Това не е отбор. Това е нищо. Ако се чудят кого да ощетят, ще си изберат или нас, или македонците.

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !