Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Симеон на обяд при Елизабет II

отпечатай новината

17.05.2012 17:30 | Видян 3028 пъти

Симеон на обяд при Елизабет II

Българският цар Симеон Сакскобургготски, съпругата му Маргарита и княз Кирил ще бъдат сред специалните гости на обяд, който британската кралица Елизабет Втора дава утре по повод диамантения си юбилей, научи „Труд".

„Най-отбраният клуб" в света, както британският в. „Телеграф" нарича монарсите от всички географски ширини, се събира в замъка Уиндзор. Списъкът с поканените и празничното меню, за 60-годишнината от възкачването на престола на Елизабет Втора остава тайна. Със сигурност на гощавката ще присъства японското императорско семейство - император Акихито, съпругата му Мичико, престолонаследникът Нарухито и съпругата му Масако. В британската столица вече пристигнаха
монарсите на Швеция, Норвегия, Дания и испанската кралица София, която ще бъде без съпруга си (крал Хуан Карлос се възстановява от счупена тазобедрена кост в Ботсвана през април - б. p.).

Кралският обяд в Уиндзор ще бъде най-голямото събиране на монарси от цял свят за последното десетилетие, като се изключат сватбите и погребенията. Събитието ще бъде строго официално, но за самите аристократи то ще е изключително отпускащо.

Както е известно, единственият човек, в чиято компания всеки монарх се чувства комфортно, е друг монарх, коментира „Телеграф".

И макар засега всичко около тържествения обяд да изглежда секретно, сигурно е едно - ако се случи да сте около Уиндзор в петък, носете си очила. Всички диадеми, огърлици и диаманти с големината на яйца на коронованите особи, събрани на едно място, могат да заслепят зрителите, коментира шеговито изданието.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !