Новият албум на Бионсе е тук

Албумът на Бионсе е тук. Нейният нов по-дългосвирещ...

Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

3 години условно за Лечков

отпечатай новината

18.05.2012 14:45 | Видян 1971 пъти

3 години условно за Лечков

Три годишна условна присъда получи късно снощи бившият кмет на Сливен Йордан Лечков. Старозагорският окръжен съд по призна за виновен за това, че е превишил правомощията си и е ощетил държавата с 14 642 лева. Магистратите постановиха също Лечков да не може да заема ръководни длъжности в администрацията за следващите три години.

Окръжният прокурор на Сливен Пламен Стефанов поиска ефективно наказание за Йордан Лечков, защото като кмет разрешил да се изнасят инертни материали от деретата на три сливенски села – Тополчане, Калояново и Сотиря. Според прокуратурата Лечков възложил на фирма „Еко седимент“ да разчисти деретата по настояване на селските кметове. При разчистването, в нарушение на Закона за околната среда и водите, били извозени 7321 куб. метра инертни материали на стойност 14 642 лв. По закон чакълът и пясъкът трябвало само да бъдат избутани встрани на деретата, но не и измествани от мястото им, защото са държавна собственост.

След като чу присъдата си, Лечков заяви, че ще обжалва. Според него е изпълнил коректно задълженията си условията на кризисна ситуация, заради наводненията в трите села. „Ключът на палатката е в това, за което винаги настоява прокурорът – да бъда лишен от право да заемам отговорни постове“, смята Лечков.

Срещу бившия сливенски градоначалник има няколко дела, по някои от които магистратите произнесоха осъдителни присъди. Два от процесите обаче бяха върнати за ново разглеждане заради процесуални нарушения.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !