Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Перачите на свобода срещу 5 бона

отпечатай новината

22.05.2012 11:00 | Видян 977 пъти

Перачите на свобода срещу 5 бона

Участниците в престъпната банда, която беше разбита при акция Перачите, са освободени под парична гаранция от по 5 000 лева на човек. Преди няколко дни  ГДБОП и агенти от американската служба за борба с дрогата ДЕА заловиха групата, която е изпрала за четири години 5 млн. лв. от международен наркотрафик.

Акцията бе проведена в столицата, като бяха прибрани петима от общо седем замесени в схемата. Зад решетките се оказаха двойката Лъчеза Райчев и Зорница Илиева, като и техните роднини Василка Карчина, Юлиана Йорданова и Валентина Йорданова.

Целта на бандата е била да обезпечи част от процеса на изпиране на пари, преминаващи през страната ни, които са придобити от трафик на наркотични вещества от Латинска Америка за Европа.
„Става въпрос за преводи от държави по света, като получатели на тези суми са български граждани. По този начин те се препират, минавайки през няколко банкови сметки. Тези потоци се контролират от съответните организатори, които отговарят за изпирането на парите”, каза вътрешният министър Цветан Цветанов.

8 млн. лв. са избелили Перачите от 2008 г. досега, изчисляват разследващите.
Установено е, че парите са идвали от дестинации като Антили, Венецуела, Панама и други страни. След като влизали в контролирани от членовете на групата банкови сметки на територията на България, сумите веднага се пренареждали към Китай, Хонг Конг, Испания, САЩ.

Цветан Цветанов съобщи, че няма връзка между ареста на Евелин Банев-Брендо и  този на Перачите.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !