Цар Борис кара теснолинейката за...

Интересен факт е, че първият „шофьор“ на уникалната...

7-те най-велики римски императори в...

1. Октавиан Август Октавиан Август (Август...

МВР детронира кокаиновите крале

отпечатай новината

28.05.2012 11:30 | Видян 1831 пъти

МВР детронира кокаиновите крале

МВР детронира кокаиновите крале, похвали се лично вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Спецакцията се провежда на територията на цяла Европа съвместно с партньорските служби. Засега от МВР отказват повече подробности около самоличността на нарковеличията и обещават повече информация на пресконференция по-късно следобед в сградата на силовото ведомство.

През последните няколко седмици МВР успя да заключи няколко знакови фигури в родния ъндърграунд. След почти 3 години издирване, навръх Деня на Европа – 9 май в Дубай бе заключен митичният Христофорис Аманатидис – Таки, който многократно е посочван от родните служби като “кокаинов крал”. Той бе в неизвестност от 2008, а бандата му бе разбита при мащабна спецакция на антимафиотите на 1 юни 2009 г., навръх 40-ия рожден ден на главсека на МВР Калин Георгиев, който по онова време беше шеф на Криминална полиция.

Белезници щракнаха тогава на ръцете на 11 души от така наречения наркоотряд на обявения за общодържавно издирване Аманатидис. Дясната ръка на Таки – Христо Вартерян – Ицо Исуса все още е в неизвестност. На 17 май главният прокурор Борис Велчев подписа молбата до дубайската прокуратура с искане Аманатидис да бъде екстрадиран в страната ни.

Междувременно вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че се работи по кокаиновите крале на прехода, които са успели да изперат парите си от трафика на дрога и да легализират авоарите си. След изказването на вицепремиера, което бе направено на 12 май, последва арест за друга знакова фигура – Евелин Банев – Брендо. Той бе задържан на 16 май на път за тузарския комлекс “Оазис”, който се намира до морския курорт “Лозенец”. По думите на Цветанов Банев е заключен по искане на швейцарската полиция, тъй като там е обвинен за трафик на 10 тона кокаин от Южна Америка за Западна Европа.

Днес стана ясно още, че по-малкият брат Маргин – Николай Маринов вече се издирва с червена бюлетина на Интерпол. Малкият Маргин изчезна през 2010 година след убийството на радиоводещия Боби Цанков, който бе разстрелян на пъпа на София на 5 януари същата година. В досието на Николай Маринов в Интерпол е записано, че в България се издирва заради престъпления срещу личността, включително и за използването на оръжия и експлозиви. Дни след разстрела на Цанков, МВР и прокуратурата се обединиха около тезата, че Николай Маринов и брат му Красимир са поръчители на разстрела на радиоводещия. Физическите ликвидатори на Цанков не са заловени към днешна дата.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !