Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Кипър: по-добър от Турция

отпечатай новината

11.06.2012 11:15 | Видян 4073 пъти | Гласували 1

Кипър: по-добър от Турция

Кипър и България са освободени от турско робство на една и съща дата – 3 МАРТ 1878г. И още нещо общо – кипърците ни стават шефове от 1 юли, защото поемат председателството на Европейския съюз. Чудесен повод  да ги посетим. Ако се пошегуваме в стила на един популярен виц „вашите келнери вече са тук”. Защото почти всички сервитьори и бармани из прекрасните заведения на Пафос и Ларнака са от София, Плевен или друг български град, ала забравили хитрините и мрачното настроение от родните кръчми. Същото важи за рецепциите на прекрасните хотели и на техните фамозни спа центрове. Така отпада всякаква езикова бариера. 

Това лято Кипър е супер хит. От София се лети за по-малко от два часа до прекрасния Пафос или до Ларнака. Ако извадите късмет, България еър може да ви закара до Острова на Афродита с Еърбъс. Още на аерогарата местните посрещат с усмивка и така я карате до отлитането обратно за родината, която ще ви се стори нежелан адрес.

Супер 19’ провери за вас на място какво се случва и сме готови да ви препоръчаме най-доброто. Вземете полета до Пафос. Летището е ново и лъскаво, а от него до града ще пътувате няма и 15 минути, въпреки че сигурно заради обратното движение местните карат дори по прекрасните си магистрали с не повече от 40 километра в час.

Това ще ви даде възможност да се насладите на фантастичната гледка – остри скали, приказни плажове, тропическа растителност и  много палми.
Самият Пафос е идеалната комбинация от среден кокетен град с неговия шопинг и стилен нощен живот, с романтична крайбрежна улица без една сергия, с чудесни ресторанти и някои великолепно поддържани забележителности – като почнете от местната крепост на пристанището и стигнете до гробницата на царете, защото според кипърците страната им е на 10 000 години.

А Пафос е нейната първа столица. Разбира се, не пропускайте да надзърнете на плажа на Афродита, където според легендата богинята на красотата е излязла от морето, родена от пяната, както я е нарисувал старият майстор. Въпросното място е съвсем близо до красивия Пафос. Туристите обожават да се снимат там, особено туристките, които вярват, че с просто топване на крачето

в изумрудените и свръх чисти води стават по-красиви

Единият край на Пафос е посветен на туризма. Един до друг са хубавите хотели на града. Четири от тях са построени от местния вариант на братя Диневи – Constantinou Bros. или по нашенски – братя Константинови. Те са построили хотели за по 800 туристи, ала те не приличат на нашите бетонни бутори, а са на по три етажа.

Луксът не е показен, а дискретен,

а екстрите са безкрайно много. Като започнете от детската пързалка, минете през минибасейните в градинките на апартаментите на първия етаж и стигнете до задължителната за Европейското и Олимипиадата мега огромни екрани в специална зала. Разбира се, най-големият разкош е плажът, който се ползва от гостите на всеки хотел. Отделните им ивици са по 650 м дълги всяка, с отлично поддържан пясък, с трева между него и крайбрежната алея, с много хабаноси и елегантни места за хранене и пиене и за релакс наоколо, с водни каскади и пищна зеленина, с много цветя.

Всеки от хотелите на Constantinou Bros е печелил поне веднъж наградата Най-добър хотел в Кипър. Такива отличия имат и най-старият  Pioneer Beach, и най-популярният Athena Beach, и изключително елегантният, Athena Royal Beach, но също и световноизвестният с класата си петзвезден Asmina Suites, където посрещат с Мое и Шандон розе.

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !