Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

Любомир Павлов с палати за 40 милиона евро на Френската Ривиера

отпечатай новината

14.06.2012 14:15 | Видян 4364 пъти | Гласували 1

Любомир Павлов с палати за 40 милиона евро на Френската Ривиера

С две внушителни имения на най-скъпото място в Европа - Френската Ривиера, се сдобил скандалният бизнесмен Любомир Павлов.В шокиращ репортаж на ТВ7, излъчен вчера сутринта, луксозните палати на обвинения за пране на пари медиен бос на Лазурния бряг бяха показани в цялата им прелест.

Общата стойност на одиозните вили в Кан (град, прочул се в цял свят с кинофестивала си) надхвърля зашеметяващите 40 милиона евро (близо 80 милиона лева). Сума, натрупана очевидно с куп финансови далавери още от времето, в което Павлов колеше и бесеше в Общинска банка.

„Подобен разкош е стъписващ дори за богатите французи. Подобни вили имат собственикът на „Порше", наследниците на козметичния гигант „Л' Ореал" и фамилията на Парис Хилтън - все потомствени милионери. Дори Роман Абрамович няма такова имение на Лазурния бряг. Любомир Павлов обаче може да си го позволи. Интересно откъде са взети тези пари и как са придобити", коментират удивени от показания разкош финансисти.

Те издават, че Павлов обичал да се хвали с придобивката си и да кани отбрани компании на френската Ривиера на гости в имението си. Там най-често стои съпругата на финансовия аферист - бившата журналистка Диляна Грозданова, която в момента „по случайност" е сред най-едрите собственици на билбордове в центъра на София. Те са прилапани от нея по времето, по което Любомир Павлов беше сериозен фактор в Столичната община.

Най-внушителното имение на Любомир Павлов във Франция е спиращ дъха палат, наречен скромно вила „Джулия".

Той не е на кралската фамилия, но по размери не му отстъпва. Имотът е цели 13,7 декара и е оценен на 32,4 млн. евро.

Негов собственик е ливанското дружество Blue Cost Property, зад което стои Павлов и според документите, с които Т\/7 разполага, вилата е закупена с кредит от 13 милиона евро през декември 2010 г.

Длъжник по заема е Любомир Павлов. На негово име е и застраховката към банката, осигурила заема. Съдружник е дружеството „финансова консултантска компания", чийто едноличен собственик е самият Любомир Павлов. Имотът се пази с 14 охранителни камери и заради високата ограда от него се вижда само една от постройките.

Според нотариалния акт имението „Джулия" се състои от вила на три нива и в нея има 11 стаи, 8 бани,
плувен басейн с почти олимпийски размери и къща към басейна, миниатюрно езеро, а до нея има втора къща от две стаи и две бани и сервизни помещения. Покупко-продажбата на вила „Джулия" е обезпечена с ипотека на този и на още един имот - друга вила в Кан, която също е на Любомир Павлов. Според справка в Центъра за публични финанси в Кан вилата е закупена през 2009 г. от Любомир Павлов за 7 250 000 евро срещу ипотечен заем от банка в Монако.

Само таксите, платени на общината при сделката, са 746 000 евро. Имотът се води собственост на специално създадено за целта сдружение „Вила Атон", регистрирано в Монако.

Княжеството е известно като данъчен рай за бизнеса. Любопитна подробност е, че вилата не е регистрирана на името на Любомир Павлов като физическо лице, а на сдружението в Монако, въпреки че 99% от него са собственост именно на българина, а 1% - на неговото еднолично дружество „финансова консултантска компания". Целта на тази сложна операция е да се заличат следите на истинския собственик, така че един ден комисията „Кушлев" по-трудно да стигне до имота, обясняват запознати с опасните игри.

Вилата в Кан е малко по-скромна от тази в Ница. Тя е с площ от „само" 756 кв. м и е в стил бел епок. Състои се от приземен етаж от от широко антре, кухня със стая, дневна с камина, трапезария, просторен кабинет.

На първия етаж има голяма стая с гардеробна, баня и сервизно помещение, а на втория - 4 стаи, 4 бани, кухня, кинозала, оборудвана със скъпа техника, зала за шах, бридж и други игри, както и малък плувен басейн.

И тук Любомир Павлов се оказва съсед на мултимилионери. Съседното имение е на руски бизнесмен с внушителен по мащаби бизнес, ако се съди и по размерите на къщата му. Пазачът на вилата ни обясни, че информацията кой я обитава е конфиденциална, както и че се страхува за собствената си сигурност. Останалите съседи на Павлов по имение също са от сой - това са кувейтският шейх, кралската фамилия на Саудитска Арабия, както и собственикът на автомобилния гигант „Порше".

Павлов почти не се познава с комшиите си. В богатския квартал са го виждали само 3-4 пъти. Сръчният комбинатор  е известен в махалата с прозвището Тихия съсед. В Кан гадаят с какво ли се занимава ексцентричният собственик, че да крие самоличността си и собствеността на имотите си.

Междувременно вчера измаменият съдружник на Любомир Павлов от сделката за придобиването на вестниците „24 часа" и „Труд" - Даниел Руц, оповести, че той се е занимавал с пране на пари чрез продажба на имоти на Лазурния бряг. „Имам информация, че и там той ще бъде разследван за пране на пари. Това са държави с правила", посочи Руц.

Във вторник на Любомир Павлов и съдружника му - фармацевтичния бос Огнян Донев, бяха повдигнати обвинения за пране на пари в България. Те са на свобода срещу обща парична гаранция от 100 000 лева. До обвинения се стигна след сигнал на бившите им съдружници в пресгрупата Христо Грозев и Карл Хабсбург. Според прокуратурата основното престъпление е, че Любомир Павлов съзнателно е дал възможност на Огнян Донев да получи чуждо движимо имущество - и това са 43% от акциите на медийната група, притежаваща „Труд" и „24 часа". Сигналът за измамата бе подаден в края на май 2011 г. до парламентарната комисия за контрол на ДАНС, чийто ротационен председател по това време Иван Костов го препрати на прокуратурата и ДАНС. В отговор вестниците на Павлов и Донев - „Труд" и  „24 часа", излязоха с хули и компромати срещу прокурори и следователи, дръзнали да им образуват дела.

Христо Грозев, Карл Хабсбург и Даниел Руц, които са потърпевшите от делата на тандема Павлов и Донев, днес признават, че при сключването на сделката за медийната група не са проучили добре партньорите си. Грозев дори се самообвинява, че е подходил твърде наивно към съдружието си с едни от най-скандалните и спорни наши бизнесмени.

„Оказаха се офшорни фирми, свързани с господата Донев и Павлов. Грешката ни е, че не ги проучихме по-внимателно предварително", разказа Руц в интервю за ТВ7. И той, и останалите му изиграни партньори обаче са категорични, че ще съдят до дупка измамилите ги бизнесмени.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !