Миа Халифа мачка котето (ВИДЕО)

Котето си за рекламна муцуна на гащи използва Миа...

Кейт Бланшет идва в Кан с уникален...

The Best Immersive Work Award или наградата за Потапящи...

Вальо Топлото невинен за източването на „Топлофикация”

отпечатай новината

15.06.2012 11:30 | Видян 1474 пъти | Гласували 1

Вальо Топлото невинен за източването на „Топлофикация”

Три години след като бившият шеф на „Топлофикация“ Валентин Димитров – Вальо Топлото бе осъден на 14 години затвор за източването на дружеството, Софийският апелативен съд отмени присъдата му и го призна за невинен. Според обвинението Димитров е присвоил близо 6 млн. лв. от “Топлофикация-София”.

Подсъдими по това дело бяха и заместниците му Георги Рогачев, Емил Антонов, бившата шефка на дирекция в дружеството Лина Абланска и Мая Стоилова, собственик на фирма “Шибър”, чрез която, според прокуратурата, е източвано столичната „Топлофикация.“

Магистратите отмениха и конфискацията на цялото имущество на Димитров, както и присъдите на останалите подсъдими. След като чу присъдата Вальо Топлото подмина чакащите го отвън журналисти като не каза и дума. Единственото, което промълви, запитан какво е това неуважение, беше: „Това е взаимен процес“. Това бе първото дело, по което Димитров получи присъда.

През декември 2010 г. той бе осъден на 3 години затвор за безстопанственост заради неправомерно изхарчени 2 млн. лв. за рекламни материали и представителни разходи. Около 430 000 лв. от тях са използвани лично за Димитров, като са купувани синьо сирене и други скъпи храни, соли за баня, водни ски, джет, а служителка на дружеството е ползвана като чистачка в дома му.

В края на 2011 г. Софийският градски съд отмени присъдата от 5 години затвор на Валентин Димитров за това, че не е декларирал пред БНБ сделки за над 10 млн. лева. Магистратите върнаха делото на районната прокуратура заради недостатъци в обвинителният акт и нарушения в работата на първоинстанционния съд.

източник:Всеки ден

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !