Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Бургас става „Град на хипитата”

отпечатай новината

26.06.2012 09:15 | Видян 1241 пъти

Бургас става „Град на хипитата”

Бургас ще се превърне в олицетворение на хипи празника July Morning. Целият град ще възроди духа на 70-те с много рок музика, ретро изложби, улични музиканти и безплатни прожекции.

Сред изпълнителите на „Сцената под звездите”, която ще бъде на Централния плаж, са Васко Кръпката и „Подуене Блус Бенд”, Джанго Зе, The Pomorians, „Силует” и бургаски местни банди, като „Стокхолм” и D’ Family. Не само живата музика ще отбележи „Посрещането на изгрева”.

За да се пресъздаде духа на свободата, любовта и музите, завещан от хипи поколението, ще има истинска „Алея на творчеството” (участъка от главната улица „Богориди” в часта си от „Гъбката” до „Културен център Казиното”.) Тя ще бъде украсена с музикални инструменти, ще е пренаселена с улични музиканти и ще предлага всякакви атракции.

Например безплатни фотосесии с  ретро кола и хипи аксесоари, продажба на биографии на изестни музиканти,  безплатно кафе от STARBUCKS и др.

В парка ще има безплатна прожекция на филма HAIR (КОСА) и ще бъдат поставени телескопи за нощно наблюдение на небесните тела.

Самият плаж ще се превърне в „импровизиран звезден небосклон” благодарение на масово пускане на летящи фенери. С изгрева ще прозвучи мощно URIAH HEP с “July Morning”, но това няма да е краят на хипи фиестата, която със сигурност ще продължи докато купонджиите имат сили.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !