Цар Борис кара теснолинейката за...

Интересен факт е, че първият „шофьор“ на уникалната...

7-те най-велики римски императори в...

1. Октавиан Август Октавиан Август (Август...

Валя Ахчиева вдига завод убиец

отпечатай новината

30.06.2012 10:11 | Видян 4298 пъти

Валя Ахчиева вдига завод убиец

Планинският ни въздух е от малкото неща, с които се гордеем. Построили сме си хубави вили и искаме да живеем спокойно, а не да дишаме саждите от комина на Ахчиева. Повече от 20 години тази  жена се бори против законовите нарушения, а самата тя се оказа крупен потенциален престъпник. Защо не каже как се е сдобила с имот в  Пернишко със заплати ли го купи? Любопитни сме да знаем... 

Отдавна мислим да я изгоним от Рударци. Заводът й ще носи печалби на нея, а за нас останат вдишваните отрови.Няма да допуснем тази гавра. Впрочем, звездата на БНТ се подиграва с целия български народ. Коя е тя, че ще раздава правосъдие от телевизора. Ще й направим засада пред "Сан Стефано". Събираме яйца от свободни кокошки, с които да я замеряме.Ще й хареса, тя си пада по консумацията на биопродукти.Искаме да напусне националната медия и да се изнесе от селото", разпалено коментират създалата се ситуация в Пернишко.

Местните жители са гневни на кърдокосата амбиция за пореден път. Преди дни излезе публикация в сайта "За Перник", където се споменава, че Ахчиева кротко е обядвала в компанията на кметицата Росица Янакиева в скъпарския столичен ресторант на луксозния хотел "Кристал". Двете со гукали задушевно като същински гълъбици.

Тв водещата на "Открито" има фирма кръстена в нейна чест "Бал Биомаса", която строи завод върху земя, придобита чрез заменка в село Рударци.Инвеститорите на проекта са испанци със силни позиции в татковината ни.

Ако се вярва на слуховете, именно те дръннали една жица на испанския посланик в София и го помолили да размени няколко мили думи с министър Нона Караджова.Тя пък трябвало да подкрепи Валя в голямото бионачинание.Системата обаче не проработила, а за бизнес плана на Ахчиева се разчу из цялата държава.

Така името на разследващата журналистика лъсна в списъците на замесените в аферите със заменки, заради които Брюксел ще накаже България с глоба за стотици милиони евро.

"Казват, че коминът на фабриката й ще е над 25 метра. Ще пръска сажди дори над басейна Рударци, където и идват да се плацикат известни манекенки.Минералната вода там има и лечебни свойства.Двете неща - здраве и завод, са несъвместими.

Пушекът ще наруши екоравновесието освен това фабриката ще гори дърва и въглища. Значи ще бъде изсечена униланата дървесина на Витоша. Дразнещо е и поведението на самата госпожа, която връхлита в община Перник, сякаш й бащиния. Тя не общува с местни жители, но чуваме, че подигравателно ни нарича "селяните милионери", споделят болката си рударчани.

Срещу Ахчиева имало  подадени жалби и от нейни съседи  по имот в Рударци.Те негодували, че тишината и спокойствието им ще бъдат нарушени от шума на машините за преработка на отпадъци.Описали притесненията си до госпожа Янакиева, която  така и не им отговорила.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !