Бащата и братът на Ергенката Надежда...

Бащата на Надежда Вишева, която стана финалистка в...

Отиде си най-старата жена в Гърция,...

Най-възрастната жена в Гърция е починала на 119-годишна...

До 20 години затвор за Жоро Инкасото, мълчи къде са 1,5 млн. лева

отпечатай новината

06.07.2012 11:00 | Видян 1151 пъти

До 20 години затвор за Жоро Инкасото, мълчи къде са 1,5 млн. лева

Охранителят Георги Енев, който открадна 1.5млн. лв. от инкасо автомобил на фирма G4S на 22 юни и духна в неизвестна посока, не е поставял условия срещу доброволното си предаване на полицията.

В 16 часа адвокат от Пловдивската адвокатска колегия се е обадил в прокуратурата и е съобщил, че Енев иска да се предаде на властите. Адвокатът и държавните обвинители уговорили как да стане предаването.

Енев не е поставял никакви условия, заяви прокурор Гавраилов. Адвокатът помолил засега да не се съобщава името му.

Точно в 17.30 ч. охранителят и адвокатът му пристигнали в сградата на прокуратурата на пл. “Съединение” №3. Енев бил с раница, но в нея имало само лични вещи. Веднага е задържан и приведен в следствения арест.

Мярката му е 72 часа задържане, тъй като още миналата седмица му е повдигнато задочно обвинение за обира, което според Наказателния кодекс е формулирано: длъжностно присвояване в особено големи размери, което представлява особено тежък случай.

По чл. 203 от НК. наказанието за това престъпление е затвор от 10 до 20 г. Съдът може да конфискува цялото му имущество, или част от него, предвижда Наказателният кодекс.

Възможно е още утре прокуратурата да внесе в съда искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража”, както и да повдигне обвинения за бягство и укриване.
Прокурор Гавраилов заяви, че не е информиран дали Георги Енев вече е разпитван. По неофициална информация от момента на привеждането му в следствения арест е започнал разпитът му.

Откраднатите 1.5 милиона лева засега не се знае къде са. При задържането на Енев у него не е имало пари.

33-годишният Георги Енев задигна 1.5 млн.лв. от инкасо автомобил на G4S. Мъжът помолил колегата си да му купи закуска от павилион в “Кючук Париж” и, когато той слязъл, Енев подкарал бронираната кола. Автомобилът бил открит няколко часа по-късно на ул. “Петрова нива”, но от парите нямало следа.

Всички настоящи и бивши колеги, както и роднините на Георги Енев бяха разпитани. Близките му го призоваха да се предаде.

Охранителят първоначално беше обявен за общодържавно издирване, а после името му беше включено в червената бюлетина на Интерпол.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !