12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Гришо стана зет на Мултигруп милионер

отпечатай новината

09.07.2012 10:45 | Видян 13085 пъти | Гласували 1

Гришо стана зет на Мултигруп милионер

Григор Димитров целува ПРИЯТЕЛКАТА си Симона Стефанова, след като достигна до полуфиналите на тенис турнира в Куинс, Лондон.

Тази снимка на световните агенции преди около месец прелетя около планетата. В същото време друга радост в семейството донесе удар на таткото на красавицата – той пък грабна 3 милиона от община Пловдив, след като бе провален договорът му за спирките във втория град на България, пише Супер 19'.

Самият Гришо също е доларов милионер, така че за кой ли път се сбъдва народната мъдрост, че пари при пари отиват.


Самолети, вила в Андора, апартаменти в Испания и Франция са богатата зестра, която Симона ще донесе на Гришо, ако решат да увенчаят 3-годишната си връзка с брак. Училото в чужбина момиче, което е кака с 2 години на 22-годишния левент от Хасково среща любимия си на корта. Татко й е

съдружник на Жоро Инса

в прочутия пловдивски клуб Локомотив, който от десетилетия е люпилня за втори и трети ракети на България.

Бащата на Симона е крупен бизнесмен от Пловдив. Ангел Стефанов нашумя много, когато преди 5 години купи плевенската рафинерия Плама чрез фирмата си Хайуей логистик, регистрирана специално за сделката. "Зад купувача стои мощен консорциум със седалище в София и офиси в Москва, Шанхай и Виена.

В него има и фирми за добив на нефт", заяви представителят на инвеститора Ивайло Иванов след търга. Той увери, че новият собственик имал намерение да възстанови производството на масла и леки горива.

Бъдещите продукти обаче нямало да носят марката Плама, а на стратегически партньор от бранша, който засега се пази в тайна.

"Зад купувачите стои известна банка и те ще продадат бързо активите. В Плевен няма как да се прави рафинерия", заяви тогава Георги Самуилов, съдружник на Стефанов в тенис клуб Локомотив и собственик на Инса ойл в град Раковски, за когото неведнъж сме писали.

50-годишният Стефанов така и не успя да пусне предпритието по начин, по който да върне неговите позиции от 90-те години, когато дишаше във врата на Нефтохим – Бургас и хранеше, при това доста солидно, цяла Плевенска област. В началото на 90-те години Стефанов бе известен в Пловдив като

дясната ръка на шефа на Илия Павлов

Дори е стигал до поста вицепрезидент на групировката, уточняват местните медии. Той се познава с Павлов още от казармата, когато двамата служат в спортната рота в ЦСКА. По-късно бившият борец получава правото да управлява бизнеса на Мултигруп  в Украйна. Участва и в ръководството на Захарния комбинат в Пловдив, където в началото на бизнеса Мулти е в съдружие с друг тракийски олигарх – Ветко Арабаджиев.

Но след това Стефанов се опитва да направи преврат срещу Илия Павлов, заедно с другото му вице - Радослав Ненов и е изхвърлен от групировката.

продължи >>

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !