И отново на вашите екрани Л.Хамилтън...

И отново на вашите екрани Л.Хамилтън в Монако: Фото на...

Люис Хамилтън преди старта в Монако:...

Люис Хамилтън преди старта в Монако: Фото на деня

Може да не ни върнат Таки

отпечатай новината

10.07.2012 12:00 | Видян 1901 пъти

Може да не ни върнат Таки

Има вероятност соченият за кокаинов крал №1 Христофорос Аманатидис - Таки да не бъде екстрадиран в България.Това допусна в понеделник пред „България Днес" административният ръководител на Софийската градска прокуратура Николай Кокинов.На въпрос възможно ли е Таки да се е откупил и да остане завинаги в Дубай Кокинов отговори: „Винаги, когато играеш една игра, има вероятност да загубиш."

Смятаният за един от остриетата на рухналата вече империя ВИС-2 Аманатидис бе задържан в Дубай на 10 май. Десетина дни по-късно Върховната касационна прокуратура (ВКП) изпрати молба до Абу Даби за екстрадицията му в България.

„До момента от Дубай не са ни изпратили какъвто и да било отговор. Оттам за Аманатидис няма ни вест, ни кост", подчерта Кокинов. Според него, ако Таки все пак бъде доведен в България, го чака тежък процес.

„Събраните доказателства срещу Христофорос Аманатидис са в достатъчен обем, за да настояваме той да бъде осъден. Надявам се, че това ще се случи, подчерта обвинител №1 на столицата.

Още на 17 декември 2008 г. Таки бе обявен за издирване от Софийската градска прокуратура по силата на европейска заповед за арест. Месеци по-късно магистратите го обвиниха задочно, че заедно с люлинския наркоиграч Христо Вартерян - Ицо Исуса са ръководили банда за пласиране на наркотици. Според източници от подземния свят обаче доказателствата срещу Таки се крепят основно на анонимни свидетели, които охотно обяснили в полицията, че знаят много добре, че той се е занимавал с търговия на дрога. Свидетелите със скрита самоличност обаче не могли да посочат нито една конкретна дата или място, на което Аманатидис е уговарял наркосделки или е давал указания на подчинените си в престъпната група.

На точно обратното мнение е прокурор Чавдар Ангелов, който подписа първата европейска заповед за арест на Таки.

„Срещу Христофорос Аманатидис има и двама-трима явни свидетели. Те ясно описват престъпната дейност, която е извършвал", заяви прокурор Чавдар Ангелов пред „България Днес". Магистратът очаква с интерес развръзката по делото срещу наказателната бригада на Таки  „Чуковете", което е пред решаване на първа инстанция - Софийския градски съд.

„Ако въпросното дело приключи с осъдителни присъди за членовете на престъпната група, това ще означава, че и доказателствата срещу босовете им - Христофорос Аманатидис и Христо Вартерян - Ицо Исуса, са стабилни", категоричен е Ангелов. Той е на мнение, че в Дубай Таки не се е
предал, а е бил задържан.

„Аманатидис е такъв човек, че никога не би се предал. Ако искаше да направи това, той имаше възможност да го направи още преди 3-4 години, но не го стори", аргументира се прокурор Ангелов.

„Когато Христофорос Аманатидис е в България и има нужда от моите услуги ми се обажда. Но откакто е в Дубай, нямам връзка с него. Не съм получавал и каквато и да било информация, която да го касае", заяви пред „България Днес" адвокат Илиян Василев.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !