Промениха правилата на Черешката на...

Култовото кулинарно риалити „Черешката на тортата“ ще...

Жената на Джъстин Бийбър показа...

Жената на Джъстин Бийбър показа бременно коремче: Фото...

Магазини за обувки сеят гъбички

отпечатай новината

17.07.2012 14:30 | Видян 2318 пъти

Магазини за обувки сеят гъбички

Родните магазини за обувки, дори и лъскавите, директно сеят гъбички.Особено в горещините тия дни. Потни крака - и мъжки, и дамски — влизат директно в чепиците. Купувачи и зяпачи масово пробват на бос крак обувки. Освен че е повече от неприятна мисълта да обуеш патъци след нечии други крака, това е и опасно.

„Гъбичките по краката са една от най-честите и прилепчиви микози. Кожните гъбични инфекции се причиняват от микроорганизми, на които влажната и топла среда е любима", коментираха дерматолози. Специалистите предупреждават, че пробването на обувки в магазина на бос крак наистина носи голяма заплаха от зараза.

Лекарите освен това са категорични, че санитарната инспекция трябва да вземе мерки. Според правилата пробването на обувки - дори и да са сандали, чехли, джапанки - става задължително с чорап.Неслучайно в други държави дори  подаряват на клиентите си, ако нямат.

У нас практиката е в магазините за обувки да има възможност да купиш чорапи за стотинки - най-много лев, ако предвидливо не си сложил в чантата си, тръгвайки да пазаруваш на бос крак.

Все по-рядко обаче продавачките следят и предприемат мерки срещу  босото изпробване на обувки."Не мога да ги дебна, няма и с това да се занимавам", отсече пред "Всеки ден" продавачка в голям магазин за обувки на столичната търговска улица "Пиротска".


автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !