12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Cap d’Antibes Beach Hotel

отпечатай новината

17.07.2012 15:45 | Видян 1309 пъти

Cap d’Antibes Beach Hotel

Знамето на Relaix&Chateaux гордо се развява на частния плаж на най-новия супер хитов хотел за световния елит – дизайнерския Cap d’Antibes Beach Hotel. Едноетажното здание се намира на самия Кап – там, където свършва селото на петзвездните хотели Жуан Ле Пен и започва землището на Антиб.
Не очаквайте да ви посрещне импозантна фасада. Само един е етажът над земята. Затова пък всичко е бутиково, дизайнерско, пипнато и луксозно. А в същото време е семпло, лесно и средиземноморско, колкото и парадоксално да звучи.

Стаите са само 27, всичките са с изглед към морето. Затова пък просторът е огромен при общите помещения. Те преливат едно в друго, без да бъдат ограничавани от врати помежду си. Декорирани са най-вече с изкуство, каквото представляват дори мебелите им и осветителните тела, наред с картините и пластиките.

Запазена марка на хотела е ресторант Le Pecheurs или Рибарите. Човек може да види как той е снабдяван от истинските рибари, които акостират на яхтения порт пред самия хотел и стоварват стоката си от морски дарове.

Дизайнът на ресторанта е в стила на екстериора – лек дух от 70-те години, малко космически нотки, повеи от Америка и много светлина.

Терасата с различни мебели, която го обкръжава, също е забележителна. Цялата е „обточена” с дизайнерска италианска стъклария. Марката е Pierini, а нейните форми от прозрачния материал, обагрени в различни ярки тонове правят  мястото наистина специално. Всичките приличат на капки от морето на Лазурния бряг.

Самият той е на няколко метра от терасата. Частният плаж е направен според съвременния тренд. Посещението му си е цял ритуал. Интересно е, че освен първокласен ресторант на име Cap, се предлага и плажно спа с приказни масажи. Басейнът е по-скоро декоративен. Прилича на мега голяма вана в градината на хотела, заради специфичния си дизайн.

Цените на нощувките са от 390 до 1300 евро извън сезона и 500 до 2100 евро в топ месеците – това са периодите 16-28 май, докато траят фестивалът в Кан и Формула 1 в Монте Карло и после от 15 юни до 15 септември. Тогава резервации се правят най-малко за 3 нощи.

Отделно се плаща закуска – забавното е, че диетичната от 31 евро е по-скъпа от континенталната – 29 евро. Хотелът не е забранен за домашни животни, чието пребиваване струва по 25 евро на ден.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !