Имам много пари, защото плащам добри...

Аз не плащам добри заплати, защото имам много пари. Аз...

Ивет Лалова роди първото си дете

Лекоатлетката Ивет Лалова-Колио стана майка за първи...

Туристическият бранш в шок

отпечатай новината

19.07.2012 13:30 | Видян 1371 пъти

Туристическият бранш в шок

Туристическият бранш у нас е в шок след кървавия атентат срещу израелски граждани в Бургас. Шефът на Българската туристическа камара Цветан Тончев коментира, че терористичният акт е и удар срещу българския туризъм. Той не отрече, че преди време, когато имаше предупреждения за терористична заплаха към израелски туристи у нас, туристическият бранш не е приел сериозно информацията. Според него атентатът ще окаже негативно влияние върху летния туристически сезон.

Председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин коментира, че случилото се ще се отрази на записванията на туристи за догодина. Той изрази съболезнования на семействата на загиналите и пострадалите в атентата.

„Безкрайно неприятно. При положение, че в Слънчев бряг се знае, че през лятото пристигат много израелски туристи, досега мерките за сигурност трябваше да са като на щатските летища. Това е невероятен удар върху туризма ни. Със сигурност израелските туристи ще ни откажат като дестинация или ще има отлив. Надявам се да не се отрази на останалите ни пазари”, каза Елена Иванова, председател на УС на Съюза на собствениците в Слънчев бряг.

150 000 израелски туристи годишно посещават България. Варна е най-посещаваният град от израелските гости. 120 000 от тях са избрали именно черноморската ни столица. Според туристическия бранш всяка година броят на израелските туристи се увеличава средно с по 10-15%. След обтягане на отношенията между Израел и Турция миналата пролет заради инцидента с турския кораб, тръгнал към Газа, представители на еврейската общност по света бойкотираха почивките в Турция. Част от тях се преориентираха към България, Гърция, Кипър и Малта.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !