Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Язовир уби барабаниста на Васко Кръпката

отпечатай новината

23.07.2012 17:30 | Видян 2447 пъти | Гласували 1

Язовир уби барабаниста на Васко Кръпката

Основателят и първи барабанист на култовата група „Бараби Блус Бенд" Милен Кръстев-Вуйчото загина във водите на язовир Диканя".

Вуйчото, който е свирил заедно с Васко Кръпката, е потънал, докато карал сърф на Илинден, когато според поверието водата взема жертви.

Трагичната вест съобщи вчера друг член на бандата - Буги Барабата, в профила си във „Фейсбук". „Да сведем китари пред светлата му памет", прикани Барабата.

„Изумен съм как точно се е удавил, той можеше да плува - при това добре", призна Барабата. Според направената експертиза Вуйчото е получил инфаркт при падането си във водата.

Изчезнали

Други три жертви взеха язовирите в последните дни, 26-годишен мъж и момиче на 13 години пък изчезнаха в язовир "Цонево" в събота следобед. Инцидентът станал около 16 ч. по време на разходка във водата с надуваема лодка.

Двамата били на около 100 метра от брега, преди да потънат. 48-годишна жена, която станала свидетел на инцидента, е подала сигнал в полицията.

Водолазен екип веднага започнал издирване, но до вчера следобед нямаше резултат. Според информация от Провадия, загиналият в язовира млад мъж е син на местна районна прокурорка, а момиченцето е нейна племенница.

Мистерия

Язовирът е в близост до известния природен феномен. Чудните скали, край варненското село Аспарухово, и е мечтата на всеки запален рибар, защото според разказите, по дъното му има гигантски сомове.

За потайностите на язовира са се разказвали легенди, но лично водолази, които са се спускали до дъното му, за да търсят други потънали при инциденти, са потвърждавали срещи с огромни водни чудовища.

Те били дълги повече от 4 метра и тежали 250-300 кг. Водолазите са разказвали за страховита среща, при която три от огромните риби се борели за останки от човешки труп, а от устата на единия сом се подавал човешки крак.

Там е дълбоко и много опасно, има огромни чудовища, коментира ситуацията и рибар от близкото село. Той не изключва възможността водните гиганти да се окажат основната причина за трагедията.

Местните и друг път са разказвали невероятни истории за срещи с чудовища в язовира, които се потвърждавали в годините от инциденти с изчезнали туристи или рибари, които невинаги са били откривани.

 

източник: "Телеграф"

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !