Истинският вярващ винаги уважава...

Той е мюсюлманин, който възстановява християнски...

Меги Димчева с премиера на Чудесата в...

„Чудесата в нас“ ще се случат на 6 юни, 19:00 ч., в...

Мъжка ревност ли уби Румяна?

отпечатай новината

30.07.2012 17:15 | Видян 14921 пъти | Гласували 1

Мъжка ревност ли уби Румяна?

Точно преди 13 годинина този ден загина певицата Румяна! Невероятно, но факт – и днес цяла България се вълнува от съдбата на една от най-красивите изпълнителки в историята на фолка. И не толкова заради подробностите около катастрофата, която отне живота й, колкото по причина на тъжната приказка на нейната съдба.

Петък, 30 юли 1999 г. Привечер. В зловеща катастрофа загива певицата Румяна. София разбира за случая от единствения вестник, който е уловил чудовищната, но гореща новина. Съботният „Монитор” се разграбва като топъл хляб по ресторантите в петъчната късна вечер.

Ужасяващата новина е разпространена и от фолклорното радио „Сигнал плюс” на Кеворк Кеворкян, което има немалка заслуга за популяризирането на скромната селска девойка и канонизирането й за национална знаменитост.

В началото се знаят само техническите подробности. Фаталният инцидент се разиграва на пътя Бургас-София. Става на километър източно от сливенското село Блатец.

Ако имаше магистрала, каквато бе построена едва сега, една от най-красивите звезди на България днес щеше да бъде жива...

 “Фолксваген Голф”-ът на певицата се блъска челно в микробус “Фиат Ивеко”. Катастрофиралият автомобил бил превърнат в купчина старо желязо. Кормилото на водача било превито на две, двигателят влязъл в купето, задните седалки били откъснати….

Румяна загива на място. Първоначално злата енергия на феновете й и на цялото общество е насочена към шофюора на буса. Смята се, че той се е врязал в скромната кола на изпълнителката.
Да, ама не. Следствието посочва, че убиец на Румяна е доста по-младият й любовник и също изпълнител Любо. Момчето със светли очи открай време е недолюбвано от почитателите на звездата. Катастрофата го превръща в мишена на истинска омраза.

Дали инцидентът е случайност? Или пък е плод на ревност? Близки на Румяна разкриват, че  изпълнителката имала уговорка с бащата на децата си Руси Андролов да ги остави да му погостуват в Казанлък, където той работел като музикант. Тя не желаела да скъса връзките и отношенията си с нейния бивш. Дали не е това причината да бъде пратена без ходене по мъките направо на смърт?

Нищо подобно, защитават любовника й нейни приятели. Просто Любо е нов шофьор, който явно не е съвсем добър зад волана. Именно негово изсливане и грешна преценка става повод за катастрофата, както ще покаже разследването на полицията. Той отървава затвора, но изпада в тежка депресия, едва ли не мисли да приключи сметките си с живота...

Мъката му е огромна, защото не само причинява края на своята половинка, но и изпхраща задълго в болницата нейните две невръстни деца.

Когато излизат от лечебното заведение, рожбите на Румяна се отказват да търсят огромна кръвнина от приятеля на своята майка. Те смятат, че не могат да пристъпят любовната клетва на родителката си към ромския славей. 

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !