Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Американци снимат Човека - глас

отпечатай новината

07.08.2012 09:00 | Видян 1038 пъти

Американци снимат Човека - глас

Минаха почти 12 години откакто певецът Красимир Аврамов направи най-грандиозния концерт в Пловдивския Античен театър, който беше излъчен десетки пъти по Българската национална телевизия. През годините у нас показваха само откъси от него, но към цялостния филм прояви интерес  една от най-популярните американски телевизии.

Почитателите на KRASSIMIR от целия свят, искат отново да видят постановката, която включваше смели идеи като откоси от автомати "Калашников" под звуците  на симфоничен оркестър, пиро- и лазерни ефекти, заря над амфитеатъра и други театрални прийоми, които превърнаха концерта в един запомнящ се синкретичен спектакъл. Смесването на картина, звук и невероятен глас накара публиката в Пловдив да аплодира и крещи от възхита. Само преди броени дни Красимр подписа договор за финансиране, съвместно с Miles Production Ltd.  и Джъстин Ким, президент на продуцентска къща за Америка и Азия, за един бъдещ грандиозен проект - концерт-филм.

Договорът предвижда излъчването на филма по американските музикални канали, едно излъчване в български ефир и концерти на живо в Азия. Проектът се очертава да бъде осъществен през месец юли или август на следващата 2013 година, с работното заглавие: "Стопирай агресията". На сцената отново ще бъдат музикантите от концерта на Красимир в Kodak Theatre, между които - световно известната цигуларка Керън Бригс. Ще участват още голямата звезда на Ирак - композиторът-аранжор Раед Джордж. За първи път публиката на Амфитеатъра в Пловдив ще може да види 3D възстановка на това древно римско съкровище на територията на България.

За да бъде осъществен този грандиозен замисъл, отсега се водят преговори за наемане на най-добрите европейски специалисти по звук и пиротехника. Продуцентска къща Miles Production е в преговори със световно известният режисьор на спектакли - Франко Драгоне, който е режисирал спектаклите на Cirque du soleil, както и концертите на Селин Дион. През февруари 2013 у нас пристига хореографът Майкъл Шуант, който през последните години работи с големи звезди като Бритни Спиърс и Кристина Агилера,  за да проведе кастинг за танцьори у нас по негова хореография. Чест прави на Красимир Аврамов, че независимо дали е харесван и признат от едни или недотам от други сънародници, той остава патриот, популяризиращ родината си по света. Условие на певеца при сключването на договора било непременно да се проведе отново в Пловдив и в реализацията на проекта да бъдат включени и българи.  

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !