Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Холивудска звезда клепа България за расизъм

отпечатай новината

07.08.2012 10:15 | Видян 1145 пъти

Холивудска звезда клепа България за расизъм

Американският актьор Орландо Джоунс се оплака в своя статия в “Хъфингтън пост” от времето, който той прекарал в България, докато снимал новия си филм “Enemies Closer”. В материала, озаглавен "Да пътуваш, докато си черен в България", той настоява някой да каже на българите, че не може да се приближават просто така до чернокож мъж и да му пипат лицето.

“Не трябва да се оставят малките български деца да се приближават, да хапят коляното ми и да викат “Ооо, Chocolaten!”, възмущава се актьорът и добавя: “Моите американци ми липсваха”. По всичко обаче личи, че звездата не отчита вероятността да се е сблъскал с деца на чуждестранни туристи, вместо с българчета, на които със сигурност не е присъщо да употребяват изрази като "Chocolaten".

По неговите думи, всичките бели американци, когато намерят време, трябва да обяснят правилата на автентичните бели българи.

“Може да се слуша и танцува на черна музика. Може да се яде храна за душата... Но това, което не трябва да се прави е да се приближавате до чернокож мъж и да пипате косата му. Това не ви е кошер, плюс това е странно. Вие все пак не храните животните в зоопарка, нали?”, добавя още Джоунс.

Въпреки премеждията си, актьорът също признава, че престоя му в България е бил “емоционален и добър”.

източник:Блиц

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !