Велико Минков е биологичен баща на...

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Славова...

Устата с патриотична песен за Гергьовден

Устата пуска новия си сингъл навръх Гергьовден, когато...

Хотелът на Брендо крие данъци за милиони

отпечатай новината

09.08.2012 12:15 | Видян 3270 пъти

Хотелът на Брендо крие данъци за милиони

Мафиотският бос Евелин Банев - Брендо източва десетки милиони левове от държавата и
върши престъпления дори в легалния си бизнес. В това се увери репортер на "Всеки ден", който отседна през уикенда в баровския хотелски комплекс на кокаиновия крал "Оазис" в курортното селце Лозенец.

Чутовният хотелски комплекс на брега на морето, в който гангстерът от Тополовград препра над 300 милиона лева от трафик на дрога, е регистриран като нискокатегориен хостел. Чрез тази нагла юридическа хватка, кой знае как минала, без да направи впечатление на Националната агенция по приходите, Брендо плаща нищожни данъци за 5-звездния "Оазис". Хотелите с една и две звезди, както и къщите за гости плащат минимална данъчна ставка.

Макар да е от маститите туристически и хотелиерски босове, мафиотът Евелин Еданев представя обектите си като еднозвездни хостели.Грандиозният комплекс "Оазис", който разполага с над 500 апартамента и още толкова стаи, не отчита коректно и заетостта, като по този начин фирмата пести от туристически данък. Макар "Оазис" да е препълнен от средата на юни и администрацията на хотела да отказва резервации заради 100% заетост, мениджърите на морския курортен комплекс декларират едва 30% заетост пред НАП. Източник на "Всеки ден" от агенцията по приходите разкрива, че друг трик, с който Брендо укрива данъци, е занижаването на цените за нощувки. Хотел "Оазис" декларира пред бирниците цени между 40 и 60 лева за нощувка.

От началото на август обаче най-евтината стая в курортния комплекс на кокаиновия бос в Лозенец в 150 евро.

Дневният оборот на плажните заведения и ресторанти на територията на "Оазис" надхвърля 30 000 лева, но постъпленията от наем на шезпонги не се декларират и клиентите дори не получават касова бележка.

След задържането на Брендо и екстрадирането му за Италия хотелският комплекс "Оазис" на Лозенец се управлява от бившата му съпруга Моника Добринова. Дъщерята на модния бос Александър Добринов - Бицианито има фиктивен развод с краля на дрогата заради депо за пране на пари, което се води срещу Брендо от 2004 г. насам.

Комплексът "Оазис* на Лозенец е най-мащабната инвестиция на мафиотския бос, като почти 60% от апартаментите и вилите на брега на лозенския бряг са продадени на богати руснаци при цени на квадратен метър между 2 и 3000 евро. Дори и продадени, апартаментите в "Оазис" носят солидни приходи на Брендо заради годишната такса за поддръжка на летните жилища, която "братушките" плащат. Собственици на вили и апартаменти в "Оазис" твърдят, че годишно им отиват по около 20 000 евро за поддръжка на имотите.

Хотелският комплекс "Оазис" се управлява от дружеството „AG груп", което е собственост на офшорна фирма. Луксозният морски курортен комплекс на Евелин Банев е обект на прокурорска проверка по делото за пране на пари, което се води срещу Брендо. Според прокуратурата Евелин Банев е препрал 11 400 000 евро от дрога, като след серия финансови операции парите са били инвестирани в строителството на ваканционното селище "Оазис" в Лозенец.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !