Ергенът отпрати Барбара и Виктория

Състезателката по борба Барбара Иванова и спортният...

Не съм комарджия, продадох 60...

Не съм комарджия, играл съм само покер и съм спечелил...

Айнщайн, Пако Рабан и посланик Уорлик преклонени пред Дънов

отпечатай новината

14.08.2012 18:00 | Видян 4306 пъти

Айнщайн, Пако Рабан и посланик Уорлик преклонени пред Дънов

Преди броени дни вездесъщият посланик на Съединените американски щати у нас Джеймз Уорлик посети едно място, което малцина българи знаят и уважават като светиня. А хората по света уважават като един от малкото планетарно известни символи на нашата страна. Уорлик се поклони на гроба на Петър Дънов, наричан още Учителя и бащата на Бялото братство – всемирна организация за налагане на духовните ценности и любовта като висша степен на човешкото съзнание.

Мястото се намира в сегашния квартал Изгрев, досами руското посолство, което мнозина приемат за най-знаковия символ на тази част от столицата. 

Апропо, за онези, които не знаят, именно Дънов и учениците му основават тази махала на София, когато си устройват на това място колония точно преди 85 години през август. От тях идва и името, тъй като Бялото братство, основано от Учителя, издига в култ Слънцето.

Днес Изгрев е един от най-престижните и най-скъпите за живеене райони в милионния град. 50 години по-късно неслучайно Людмила Живкова заселва именно там големите интелектуалци на България и им построява блокове на интелигенцията. Но за отношенията на Живкова с дъновизма ще говорим в следващите части от нашата поредица.
 

Сега по-важно е какви са връзките на Дънов със Съединените щати и какво е отвело Уорлик на гроба на българина.

Учителя завършва Бостънския университет. Това е малко известен факт. Освен теология, той изучава там и медицина. И двете специалности ще го направят истинска знаменитост, съвсем според каноните на американската мечта. Но за народното лечение, разработено от Дънов на базата на нашата традиционна медицина, основана на познаването на билките също ще стане дума по-нататък.
 

продължи >>

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !