Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Жоро Милионера плаща разсрочено на адвоката

отпечатай новината

20.08.2012 13:00 | Видян 1981 пъти

Жоро Милионера плаща разсрочено на адвоката

Донка, майката на 33-годшиния Георги Енев, който изчезна с 1,5 млн. лева от инкасов автомобил, е обещала да плати хонорара на адвоката му на вноски.

"Сумата е малка, но жената е притеснена и затова е помолила да даде парите на два пъти и е получила съгласие", разказаха нейни близки от Пловдив. На 22 юни Георги Енев успя
да избяга с милиона, като изпрати колегата си - охранителя Манчо Юруков, за дюнер в кв. "Кючук Париж" в Пловдив. През това време той спрял на улица "Петрова нива", свалил чувала с 1,5 млн лева, събрани от три банки, и изчезнал с личния си автомобил "Опел Кадет".

На 5 юли Енев сам се предаде, като преди това се свързал с адвокат Георги Кутрянски, без да се познават. Двамата отишли в прокуратурата, а съдът наложи постоянен арест "задържане под стража". Милионерът се предал с раница с лични вещи и 150 лева, които са описани, а след делото стана ясно, че не разполагал с пари да плати на адвоката си. И до днес обаче не е ясно къде е откраднатият от инкасовата кола милион, а Енев отказва да дава обяснения в ареста.

Той е в тройна килия, няма никакви провинения. Майка му може да ходи по-често на свиждане, защото е негов граждански защитник. До два месеца прокуратурата трябва да внесе обвинителен акт срещу Енев, дори и без да дава показания, но няма пречка делото да бъде удължавано до девет месеца с разрешение на главния прокурор. Ако пък до една година след старта на разследването не бъде внесен обвинителен акт в съда, Енев трябва да бъде освободен. Делото ще свърши в срок, обясниха магистрати. Енев бил спокоен в ареста, не е проявявал никакви претенции.

източник:България Днес

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !