Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

Цветанов: Брендо и Дойчин Дойчев са се познавали отдавна

отпечатай новината

24.08.2012 09:00 | Видян 1820 пъти

Цветанов: Брендо и Дойчин Дойчев са се познавали отдавна

Ще бъдат разследвани българи, които от престъпна дейност са забогатели и са си закупили огромни имоти в различни градове и курорти на Испания, заяви тази сутрин по bTV вътрешният министър Цветан Цветанов. Същевременно той потвърди по БНР, че някои от моряците на кораба “Св. Николай” са замесени в трафика на дрога.

За разкриване и разследване на лица от български произход, които са придобили имоти в Испания от престъпна дейност, са се договорили вътрешните министри на Испания и България – Хорхе Фернандес и Цветан Цветанов.

Българските власти имат доказателства за това, че част от екипажа на кораба „Свети Николай" е бил замесен в трафика на кокаин, съобщи вицепремиерът Цветанов. За другите се надявам, че няма да има доказателства, с които да се докаже тяхната съпричастност.Нашата основна задача в момента заедно с испанските колеги е да установим по-горните нива за организирането на този трафик, допълни той.

Според Цветанов българите са много добри в организирането на трафика на дрога. Като пример посочи организирането и наемането на посредници за трафик на наркотици и от Брендо. Според Цветанов собственикът на кораба „Свети Николай" Дойчин Дойчев и Евелин Банев-Брендо, обвинен за трафика на тонове кокаин в Италия, са се познавали отдавна. В случая със “Св. Николай” организатори на трафика са били испанци и колумбийци, българите са отговаряли за транспорта.

Министър Цветанов се е договорил с колегата си Фернандес след две седмици в България да дойдат испански следователи, за да се разгледа целия пъзел, разплитането на който започнало в Испания.

източник:Блиц

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !