Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Братът на Бербо живее на помощи

отпечатай новината

31.08.2012 16:30 | Видян 2561 пъти

Братът на Бербо живее на помощи

Професията „брат иа Димитър Бербатов" се оказва една от най-сладките в България.

Неуспелият в спорта Асен Бербатов се издържа от помощите на най-добрия български футболист, разказват негови близки от Благоевград. Месечно Асен прибира около 7000 лева от бюджета, отпускан от Митко на семейството. С тези пари по-малкият брат храни жена си Мими и сина си Асен-младши.

„Основната му работа е да си разхожда кучето - разказаха пред "България Днес" негови комшии.  - Жена му има и едно магазинче за дрехи, което я отвори, я не за час-два през деня. Асен дължи пари на доста хора. Преди две години полицията дори влезе в апартамента му да тършува. Излязоха информации, че акцията била свързана с наркотици, но официално потвърждение от полицията не беше получено. Нищо повече не се чу за обиска."

Близки до семейството разкриват, че Димитър вече е вдигнал ръце от Асен. Въпреки това Бербо не е оставил на произвола на съдбата братчето си и е оставил майка си Маргарита да му плаща месечна издръжка от неговите пари. На Митко вече му е писнало от постоянните проблеми и скандали, в които се забърква Асен. Преди две години в английския вестник "Сън" гръмна новината, че по-малкият брат е бил отвлечен. За щастие се оказа, че Асен почива в Слънчев бряг със съпругата си. Впоследствие банка даде на съд Асен за 3854 лева, но Митко бързо плати сумата и делото бе прекратено.

Съдбата на Асен поразително напомня тази на Цанко Стоичков, който тотално се провали във всичките си начинания и изхарчи до дупка всички пари, дадени му от брат му Христо. Асен даваше надежди, че ще стане добър футболист като брат си, и играеше като защитник в младежката формация на ЦСКА.

След това не можа да развие потенциала си и се отказа от спорта. Със съпругата си Мими, с която  дълги години бяха гаджета, живеят в хубава кооперация. Блокът се намира на тиха уличка, но съвсем близо до центъра на града. Ежедневието на семейството изглежда спокойно и безоблачно Асен обикновено излиза около обяд и понякога се отбива в близкия пункт за залагания на "Еврофутбол". Местните зевзеци се шегуват, че това е последната му връзка със спорта. Асен кара черен „Мерцедес", вероятно подарък от Митко. Преди време е опитал да влезе в бизнес със застраховки, но и там не му провървяло особено.

източник:България Днес

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !