Определиха “Съседите” за най-голямото...

“Най-голямото откритие беше малък павилион, на брега...

Ясни са финалистите в конкурса Пролет`24

Известни са финалистите в Конкурса за нова българска...

Победителка от "Мюзик айдъл" осъди "Вирджиния рекърдс"

отпечатай новината

09.09.2012 09:00 | Видян 3032 пъти

Победителка от

12 хил. лв. ще получи певицата Невена Цонева от музикалната компания “Вирджиния рекърдс”. Тя прекрати предсрочно договора си, за което компанията заведе иск в съда. Оказа се, че самата фирма не водела редовни тримесечни отчети за дейността на Невена, за което е осъдена да плати обезщетение от 7 хил. лв.

Победителката от “Мюзик Айдъл”, обаче, ще получи още 5 хил. лв. лихви към сумата. Решението е взето на втора инстанция. Все пак певицата трябва да изчака и третата инстанция, за да може да сключва договори за други компании в бъдеще.

Шефката на “Вирджиния рекърдс” Станислава Армутлиева обясни, че съдът само частично се е произнесъл в полза на айдълката. От компанията твърдят, че са отчитали коректно всички приходи към певицата. Армутлиева се оплака, че в България се наказват честните предприемачи и тези, които играят по правилата.

Четири са делата, по които се съдят Цонева и “Вирджиния рекърдс”. Това, което е за отказа на компанията певицата да участва в шоуто “Денсинг старс”, още не е тръгнало.

Междувременно Невена подготвя нови песни. Създала си е собствен лейбъл, има студио заедно с барабаниста на “Ку-ку бенд” Венелин Венков в село Саранци.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !